40 vuotta 66. Kadettikurssin alkamisesta

Syyskuussa oli kulunut 40 vuotta siitä kun 66. kadettikurssi aloitti opintonsa 10.9.1979 ”luonnonkauniilla Santahaminan saarella, jossa on mahdollisuus myös aamu-uintiin” kuten sanonta kuului.

Vuosipäivän kunniaksi runsas kolmannes silloisista kadeteista, 34 kaaderia suuntasi 6.9.2019 Santahaminan lähistöllä sijaitsevaan toiseen luonnonkauniiseen saareen, Isosaareen.

Samoin kuten useimmat kurssilaiset, on myös Isosaari nyttemmin pääosin siirtynyt ”siviiliin”, joskin alueella on vielä muutama aidattu sotilasalue. Vastaavasti myös kurssiltamme on vielä muutama uuttera kaaderi, jotka jatkavat palvelusta varmistamassa, että 66. kadettikurssin jalanjälki edelleenkin näkyy puolustusvoimien johdossa, jopa vuoteen 2024.

Päivän aikana ehdimme pitää kurssikokouksen ja siinä yhteydessä kuulla niin edellisen kuin nykyisen puolustusvoimain komentajan kuulumiset puolustusvoimien nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä.

Suurin osa ohjelmasta meni kuitenkin tutustumiseen Isosaareen ja sen historiaan linnakkeella asuneiden ja palvelleiden kurssikavereiden opastamana. Innokkaimmat golffarit tutustuivat siinä ohessa saaren golfrataan. Tapaaminen päätettiin ennen paluuta kaupunkiin saunaan ja päivälliseen ja syventävään käsittelyyn.

Seuraava tapaaminen päätettiin järjestää puolisoiden kanssa elo-syyskuun vaihteessa 2022 Santahaminassa, jolloin kurssin päättymisestä on kulunut 40 vuotta.

Kadetti 6605