Poikaporukalla Lahdessa

Meitä valmistui maaliskuussa 1975 yhteensä 83 upseeria, joista neljätoista on jo poistunut keskuudestamme. Kokoonnumme vuosittain ”poikaporukalla” ja noin viiden vuoden välein puolisoiden kera. Tänä vuonna tapasimme ”solona” Lahdessa 3.-4. syyskuuta. Majoittumisen ja kuulumisten vaihdon jälkeen jatkoimme kurssikokouksella, jonka aluksi saimme terveisiä ja kuulumisia kotiin jääneiltä kadettiveljiltämme. Keskeisenä kokousasiana olivat kuitenkin ensi kevään 45-vuotisjuhlamme järjestelyt.

Hyvien kokouspäätösten ja valmistelutehtävien jaon jälkeen reippailimme arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelemaan Lahden kaupungintaloon, jossa isäntänämme toimi kansanedustaja Mika Kari. Ennen ruokailun aloittamista sytytimme muistotulen keskuudestamme poistuneille kadettiveljiemme.

Kaupungin tarjoaman päivällisen yhteydessä isäntämme kertoi vuonna 1912 valmistuneesta, myöhäisjugendia edustavasta kaupungintalosta ja sen monivaiheista historiasta sekä Lahden kaupungin ja eduskunnan tämän päivän kuulumisista. Hyvin oli isäntämme perillä kertomastaan, olihan hän toiminut Lahden kaupungin valtuustossa vuodesta 2005 alkaen ollen tällä hetkellä kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja sekä Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hänen meriitteihinsä kuuluvat kolmas kausi kansanedustajana, uuden tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajuus sekä puolustusvaliokunnan, puhemiesneuvoston ja Yleisradion hallintoneuvoston jäsenyys. Lisäksi hän on aiemmin toiminut muun muassa puolustusvaliokunnan ja hallintovaliokunnan varapuheenjohtajana.

Päivällinen kaupungin hallituksen huoneessa, keskellä isäntämme kansanedustaja Mika Kari.

Tätä taustaa vasten ei ollut ihme, että mm. isännän uutena perustettavan tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajuus synnytti vilkkaan keskustelun. Myös Lahti urheilukaupunkina sekä suomalaisen talviurheilun nousut ja laskut sekä monet muut asiat käsiteltiin maittavan aterian yhteydessä.

Monin kiitoksin tilaisuus päätettiin täsmälleen sovittuun aikaan ja pastorimme hartauspuheeseen. Iltaa jatkoimme vielä yhdessä leppoisissa tunnelmissa hotelimme ravintolassa menneitä muistellen. Aamulla aamiaisen nautittuamme alkoivat kotimatkamme.

Kurssiemme 45-vuotisjuhlat vietetään ensi keväänä avec-tilaisuutena Helsingissä ja niistä tiedotetaan tapaamisemme yksityiskohtien varmistuttua.

Kaaderiterveisin
Hannu Tukia 5915