Kurssitiedote 4/2019

Arvoisat Veljet,

Syksy on jo varsin pitkällä, sadetta ja viileyttä riittää. Kansainvälisen tilanteen kiristyminen erityisesti Lähi-Idässä (Iran, Saudit vs. Jemen, Syyria ja nyt vielä Turkki) luo epävakautta yleismaailmallisesti, kun entiset kriisipesäkkeetkään Itä-Ukrainassa tai poliittiset kriisit USA:ssa ja Iso-Britanniassa eivät ole ratkenneet. Mielenkiintoisia kohteita siis riittää seurattavaksi.

Kuten edellisessä viestissäni kerroin, tapaamisemme Uudenmaan Prikaatissa onnistui erinomaisesti kiitos järjestäjien, Uffe etunenässä, ansiokkaan ja tehokkaan toiminnan. Kiitos vielä järjestäjille Uffe, Skraba, Jouni, Kari ja Mikko. Taloudellisesti jouduimme hieman verottamaan kurssin tiliä johtuen muutamasta ennakoimattomasta lisäveloituksesta illalliseemme liittyen.

Seuraava tapaamisemme on keskiviikkona 13.11. klo 12.30 kurssilounaan merkeissä Suomalaisella Klubilla (Kansakoulukuja 3, 5.krs). Lounaan jälkeen kenraalimajuri Jaakko Oksanen on lupautunut kertomaan kokemuksistaan Acehin rauhanprosessissa (2004 alkaen) ja nykyisestä työmaastaan Myanmarin rauhoittamiseksi. Molemmat operaatiot ovat presidentti Ahtisaaren perustaman CMI- (Crisis Management Initiative) järjestön hankkeita.

Toivomme runsasta osanottoa ja ilmoittautumisia Ilkalle – ilkka.kianto(at)kolumbus.fi, 050 061 5828 – tai allekirjoittaneelle 9.11. mennessä.

Toinen asia, josta haluan muistuttaa, on kesätapaamisessamme päättämämme stipendirahaston perustaminen. Tavoitteeksi asetimme 2000€, jolla muistaisimme viime syksynä aloittanutta ja 2021 valmistuvaa kummikurssiamme. Toivoimme 50€ lahjoituksia joko yhdessä tai useammassa erässä. Isommatkaan summat eivät tietenkään ole poissuljettuja. Stipendit jaetaan heidän valmistujaisjuhlassaan ja palkittavia on summasta riippuen joko yksi tai useampia. Heidät valitaan yhdessä koulun johdon kanssa. Mielestäni voisimme palkita yhden kadetin jokaisesta puolustushaarasta, varsinkin kun lahjoittajat jo tällä hetkellä edustavat näistä jokaista.

Tällä hetkellä tilille on kertynyt 625 euroa kolmentoista veljemme lahjoittamana. Koska kesän maksuliikennettä on ollut melko runsaasti, laitan vielä ”kiitosnootin” niille veljille, jotka asian ovat hoitaneet. Eli jos ette ko. viestiä saa tällä viikolla, asian voi sitten hoitaa kuntoon.

Pyydän stipendeiksi kohdistettavia suorituksia kurssimme tilille FI16 1572 3500 1579 95/Kurssi 55/Jarmo Peltola. Tilisiirtoon tulee merkitä maininta ”stipendirahasto”. Kerään stipendien lahjoittajista oman listansa.

Keväällä nuorinkin kurssimme veljistä (Heikki H) täytti 70 vuotta ja nyt syksyllä ehti jo Maunu Uoti saavuttaa 75 vuoden kunnioitettavan iän, onnea vielä molemmille. Palomäen Erkki on listalla seuraavana joulukuussa ja ensi vuoden helmikuussa sitä jatkavat Alssi ja Renne. Onnea kaikille jo etukäteen.

Tällä erää ei tämän enempää, kaikille oivallista syksyä ja hyvää terveyttä kera läheistenne ja pian alkavaa juhlaviikkojen aikaa.

Terveisin, Jami
040 503 7240
peltola.jarmo1(at)gmail.com tai jarmo.peltola(at)luukku.com