Kurssin 40-vuotistapaaminen

Presidentti ja ylipäällikkö Mauno Koiviston ensimmäinen nimittämä, numeroltaan 66. kadettikurssi kokoontui Helsingissä 9.-10. syyskuuta 2022. Vaikka aikaa on jo kulunut 40 vuotta nimittämisestä, on kadettivääpelimme Timo Kivinen vielä sitkeästi palveluksessa. 66. kurssi onkin siitä historiallinen, että kurssilta on peräti kaksi kadettia nimitetty puolustusvoimain komentajan virkaan.  Näin ollen saimme kattavan katsauksen suoraan komentajalta niin puolustusvoimien nykytilasta kuin Ukrainan sodan ja Suomen häämöttävän Nato-jäsenyyden vaikutuksesta puolustusvoimien toimintaan.

Perjantaina kokoonnuimme kaaderien voimin saunomaan keskenämme Helsingin keskustassa, jotta puolisomme eivät kokonaan kyllästyisi muisteloihimme seuraavana päivänä. Lauantaina jatkoimme vierailulla pääesikuntaan ja myöhemmin Santahaminaan, jossa saimme katsauksen Maanpuolustuskorkeakoulusta ja kadettien koulutukseen ennen juhlaillallista. Illan kruunasi jatkot kadettien kaljakellarissa. Illan kiteytti kaaderi Markku Liimatainen Yrjö Jylhää mukaillen:

Yhdessäolo ohi on kohta, syöty on salaattia ja varsinkin lohta.

Tänään ei suuria tappioita, nähty on ehkä pieniä rappioita.

Aika kultaa muistot, muistatko veli leirit, lumen, huonot suksen luistot.

”Hiljaa moni veli varmaan huokaa, takaisin nuoruutemme tuokaa”

Seuraavan kerran päätimme tavata kaaderikokoonpanossa Hämeenlinnassa 2025, ja sitten virallisemmin 45-vuotistapaamisessa viiden vuoden päästä 2027, jolloin puolisot taas pääsevät mukaan.

Kadetti 6605