Konstan Möljä 15.3.2018

Maaliskuun rokkalounaalle kokoontuneet John Björkell, Martti Keskitalo, Allan Koskinen, Antero Karvinen ja Esko Nieminen saivat vieraaksi tammikuussa edesmenneen Arvi Hiltusen pojan, Maarianhaminassa lennonjohtajana toimivan Petrin, joka – oltuaan työesteiden vuoksi poissa helmikuun tapaamisesta – tuli lupauksensa mukaisesti kertomaan oman näkökulmansa ja tutustumaan isänsä kadettikavereihin.

Tapahtumia pursunneen vuodenvaihteen ja alkukuukausien mentyä oli aika rauhoittua. Koska kurssin olemus oli jo muistotilaisuuden puheissa tullut monelta osin ilmi, keskustelu kääntyi pian muisteluihin Petrin omasta urasta ja harrastuksista, joista jäi mieleen juttuja yhteisistä autoilu- ja veneilymatkoista. Niistä löytyi myös kosketuspintaa kurssiveljien samansuuntaisiin kokemuksiin ja keskinäinen jutustelu vei ajan niin yllättäen, että Nenän lupaama muistelus uran varren varhaisesta tapahtumasta piti lykätä seuraavaan kertaan.

Jotta tämä raportti ei silti jäisi ilman varhaisempia muistoja, liitän loppuun Anneli Keskitalon television näytöltä kaappaaman Nenän tulkitsema tapahtuman kadettivuosilta Nenän tulkitsemana:

Huhtikuun rokka syödään 12.4. klo 16 Konstan Möljässä. Nenä kertoo särpimeksi toisen kahdesta varhaisvuosien jutusta, joita ei hänen muistaakseen ole vielä tullut kerrotuksi. Saatte itse valita sen rokkatorven imettyä saaliinsa.

Kaikki mukaan kevään valon lisääntyessä!

Nenä