Konstan Möljä 16.1.2020

Kolme kurssiveljeä, Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen kokoontui tuumimaan, miten jatketaan. Toiset kolme lähes säännöllisesti mukana olevaa veljeä, Björkell, Hietamäki ja Koskinen, ilmoittivat erinäisten yhteensattumien vuoksi olevansa estettyjä saapumaan.

Makoisan rokan jälkeen ehtoisa emäntämme kiidätti henkilökohtaisesti eteemme runsaasti ehostetut pannukakut ja antoi keskustelulle kunnon sisällön tiedottamalla ravintolan uusista järjestelyistä sekä ajan että tarjoilun osalta: Lounaan tarjoiluaika on tammikuun alusta lähtien klo 11.00–14.00 ja tuntia myöhemmin alkaa päivällisaika. Torstaisin säilyy perinteinen rokka ja saa lisähörteikseen alkupalat ja perään pannukakun punsseineen ja kahvin.

Sovimme ravintolan johdon kanssa, että menu käy makuumme uudessa muodossa ja hinta säilyy ennallaan. Jotta kokoontumisemme onnistuu pidennetyn ajan sisällä, sovittiin, että porukka aloittaa lounaan klo 13.00, jolloin kokemuksiemme mukaan ehdimme hyvin sen nauttia ennen tarjoilun päättymistä. Keskustelut voivat jatkua keskeytyksettä halutun ajan.

Käytännössä vuodenvaihde on antanut merkkejä epävarmuuden lisääntymisestä yhteisten tilaisuuksien osanotossa, Äkilliset sairastumiset ovat lisääntyneet, kuten joululounaan aika osoitti. Lähes puolet ilmoittautuneista joutui peruuttamaan tulonsa, monet vain päivää ennen tapahtumaa.

Haluamme saada enemmän kannanottoja alkaneen vuoden tapahtumiin. Menossahan on vuosi, jolloin tulee kuluneeksi sata vuotta esimerkiksi Kadettikunnan synnystä ja monella paikkakunnalla vietetään juhlia. Olemme joka tapauksessa varanneet torstain 13. helmikuuta seuraavaksi rokkapäiväksi, ja silloin päätetään, jatketaanko kuukausitapaamisia. Odotan kannanottoja sähköpostiini tai puhelimitse niiltäkin, jotka eivät henkilökohtaisesti aio olla läsnä.

Alustavasti keskusteltiin myös joululounaasta. Vaihtoehdoksi Suomalaiselle Klubille nousi nykyinen lounaspaikkamme, jonka kabinettitilat luultavasti tulevat riittämään supistuvaksi oletetun joukkomme tilaksi. Ravintolahan kuuluu pääkaupungin pidetyimpiin, varsinkin ulkomaalaisten arvostuksissa ja on tunnelmaltaan lämminhenkinen. Myös kabinettimme on kuin luotu meille henkisesti sopivaksi ympäristön muistuttaessa rintamaoloista kuuluisimpien tk-piirtäjiemme seinät peittävillä teoksilla. Ilmaissette kantanne tästäkin ehdotuksesta.

Nähdään siis torstaina 13.2.2020 klo 13.00 Konstan Möljässä.

Nenä