53. Kadettikurssi kokoontui ympyräkaupungissa

Kurssimme kokoontui vuosittaiseen tapaamiseensa Haminaan 3.8.2018. Kokoontuminen oli tällä kertaa yksipäiväinen. Tapaamisen lisäksi tavoitteina oli päivittää tietomme tämän päivän koulutuksesta RUK:ssa, kunnioittaa Puolustusvoimien 100-vuotista taivalta osallistumalla juhlavaan Tattooseen ja evästää kurssitoimikuntaa 29.3.1969 päättyneen kurssimme 50 -vuotisjuhlan valmisteluissa. Meitä oli koolla 44 henkeä, puolet luvusta oli kadettiveljiä. Sää oli kuluneen kesän perusmallin mukainen 30 asteen hellesää.

RUK:n johtajan eversti Jouko Rauhalan innostunut esitys RUK:n nykyisestä koulutuksesta ja kehitysnäkymistä vakuutti meidät siitä, että reservin upseerikunta uusiutuu edelleenkin korkeatasoisesti. Varuskunnan rakennuskannan joidenkin osien realisointisuunnitelmat epäilyttivät vanhoja haminalaisia ja muitakin.

Kurssikokouksessa käsittelimme menneen toimintavuoden tapahtumat. Kunnioitimme hetken hiljaisuudella vuoden aikana poisnukkuneita neljää kadettiveljeämme. Kurssitoimikunnan puheenjohtajaksi toimintakaudelle 2018-19 valittiin kurssitoimikunnan ehdotuksesta Matti KrannilaJouko Kivimäki ottaa toiminnantarkastajan tehtävät. Aloite tehtävien vaihdosta tuli Kivimäeltä.

Kurssikokouksemme keskeinen teema oli valmistumisemme 50-vuotisjuhla, johon kurssitoimikunta oli Jouko Kivimäen johdolla tehnyt pohjaesityksen. Vilkkaan keskustelun jälkeen hyväksyimme juhlatapaamisen peruslinjaukset. Vietämme juhlaa perjantaina 29.3.2019 Kadettikoululla. Ajankohta on sovittu koulun johdon kanssa. Kokoonnumme koululle iltapäivän alussa. Ohjelmassa on mm seppeleenlasku sankariaulassa, Kadettikoulu tänään -esittely, kurssikokous, seurustelua olutkellarissa ja ohjelmallinen illallinen ruokasalissa. Juhla päättyy klo 23.00.

Vietämme koko iltapäivän ja illan yhtäjaksoisesti Kadettikoululla. Illallinen ei ole iltapukujuhla, joten sama asu käy koko päivän. Kurssitoimikunta lähettää lokakuussa tiedotteen juhlasta, sen tarkemmasta ohjelmasta sekä kuljetus- ja hotellijärjestelyistä. Päivämäärä on syytä heti merkitä ensi vuoden almanakkaan.

Juhlatattoon jälkeen nautimme illallisen ravintola Bastionissa. Suuret kiitokset Markku Sepälle ja Reijo Piiralle Hamina -päivän järjestelyistä.

Matti Krannila
Kadetti 5306