72. Kadettikurssi ja 55. Merikadettikurssi 30 vuotta

Kadettikurssimme valmistui perjantaina 26 elokuuta vuonna 1988 ja aloitimme työtehtävät maanantaina 29.8. Siitä alkoi 30 vuotinen taipaleemme puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen upseeritehtävissä maalla merellä ja ilmassa, kun kurssiltamme valmistuivat myös ensimmäiset rajavartiolaitoksen ohjaajaupseerit.

Päätimme juhlistaa merkkipäiväämme kokoontumalla perinteisesti Santahaminaan lauantaina 1.9.2018. Monivaiheisen tilannekehityksen jälkeen paikalle saapui 60 kadettiveljeä pääosin daameineen kokonaisvahvuuden ollessa 106. Kurssin valmistumisvahvuus aikanaan oli 126 ja kaksi on joukosta pois, joten melko tarkasti puolet kurssista pääsi paikalle. Kokonaisvahvuus oli hyvin lähellä viiden vuoden takaista, joten aktiviteetti on säilynyt samalla tasolla huolimatta siitä, että pääosa alkaa olla jo siirtynyt reserviin.

Illan ohjelma käynnistyi tutustumalla Maanpuolustuskorkeakoulun kampuksen uusimpaan jäseneen, Santahamina-taloon. Sitä meille esittelivät kurssiveljet koulun hallintojohtaja Jukka Parvinen sekä tilan suunnittelussa mukana ollut koulun ex-palvelupäällikkö Jarmo Partanen. Kiertokävelyn jälkeen kokoonnuimme sankariaulaan, jossa kurssin seppeleen laskivat kurssin kadettivääpeli Juhani Uusikartano sekä kurssin kenraalit Sampo Eskelinen ja Antti Lehtisalo.

Päivällinen nautittiin iloisissa tunnelmissa ja sen lomassa Juhani Uusikartano sekä Sampo Eskelinen pitivät puheet. Päivällisen jälkeen ilta jatkui Kaartin jääkärirykmentin varusmiesbändin ja Kadettitoverikunnan tuella juhlasalissa ja olutkellarissa. Kuten ennenkin valomerkki koitti hieman liian aikaisin ja muistelot jatkuivat hajautetussa toiminnassa Helsingin yössä.

Juhlatoimikunnan puolesta
Mikko Soikkeli
Kadetti 7424