Kurssiveljet kokoontuivat esitelmätilaisuuteen kuulemaan Naton ydinaseista

64. Kadettikurssin 48. Merikadettikurssin kurssiveljet kokoontuivat esitelmätilaisuuteen kuulemaan NATOn ydinaseista.

Kadettikurssin isännistö oli järjestänyt ajankohtaisen esitelmätilaisuuden MPY ry:n tiloihin Helsingin Töölössä torstaina 9.11.2023. Luennoitsijoina oli kaksi useasti mediassakin esiintynyttä asiantuntijaa. Maanpuolustuskorkeakoulun professori Tommi Koivula esitelmöi aiheesta ”Ydinaseet Natossa ja osana Euroopan puolustusta.”  Kansantaloustieteen emeritusprofessori sekä sota- ja kauppatieteiden tohtori Vesa Kanniaisen aiheena oli ”Venäjän uhkaus taktisten ydinaseiden käytöstä Ukrainassa ja peliteoreettinen analyysi.”

Esitelmöitsijät Vesa Kanniainen (vasemmalla) ja Tommi Koivula (oikealla) kurssi-isännistöön kuuluvan Henrik Nystenin kanssa

Esitelmätilaisuuteen osallistui 19 kurssiveljeä. Muutama force major syyllä tapahtunut poisjäänti olisi kasvattanut osallistujien määrää vielä parilla hengellä. Merkittävimpänä poissaolojen syynä kerrottiin olevan ylipäällikön ja presidentti Martti Ahtisaaren siunaus- ja hautaustilaisuus perjantaina 10.11.2023.

Esitelmätilaisuuden aluksi nautittiin kahvit sämpylöiden ja makeiden pullien kera. Tämän jälkeen kurssi-isännistöön kuuluva kadettiveli Henrik Nysten avasi tilaisuuden ja kurssisihteeri Jarmo Valtimo vastasi luennoitsijoiden esityksiin liittyvän aineiston esittelystä. Kaksi tuntia kului nopeasti mielenkiintoisten luentojen merkeissä. Kuulijat esittivät innokkaasti luentojen jälkeen erilaisia kysymyksiä ja tilaisuuteen varattu parituntinen aika ylittyikin keskusteluissa sillä kuuluisalla akateemisella vartilla.

Kimmo Hakanen
Kadetti  6400