Kurssien valmistumisesta 25 vuotta

76. Kadettikurssi ja 59. Merikadettikurssi kokoontuivat 25. – 26.8.2017 Mikkeliin juhlimaan neljännesvuosisata sitten tapahtunutta valmistumistaan Kadettikoulusta.

Yhteinen viikonloppu päämajakaupungissa aloitettiin kurssin etuosaston toimin perjantai-iltana Veteraanimajalla saunomisen ja mukavan yhdessäolon merkeissä. Onnistunut ja hauska illanvietto antoi hyvän lähtölaukauksen viikonlopun tapahtumiin.

Varsinaista juhlapäivää vietettiin monipuolisella ohjelmalla heti aamupäivästä alkaen. Kaikkiaan meitä vuonna 1992 valmistuneita kurssilaisia puolisoineen oli paikalla lähes 100 henkilöä. Päivän aikana herroille ja rouville oli järjestetty niin yhteistä kuin erillistä ohjelmaa. Kaikille tutuiksi tulivat niin Päämajamuseo kuin viestikeskus Lokki. Mikkelin katukuvaan ja nähtävyyksiin pääsimme tutustumaan vauhdikkaasti Mikke-kaupunkijunan kyydissä.

Iltapäivän päätteeksi rouvien suunnistaessa Kenkäveroon, me kadettiveljet jatkoimme Mikkelin Upseerikerholle kurssikokoukseen. Ennen varsinaista kokousta kuulimme kurssiveljemme Jukka Nurmen esityksen maavoimien nykytilasta sekä Jukka Jokisen esityksen Kadettikunnan toiminnasta.

Kurssikokouksessa päätimme, että vahvaa kokoontumisen perinnettä jatketaan ja järjestelytoimikunta saikin tehtäväkseen aloittaa seuraavan tapaamisen ideoinnin ja valmistelun.

Kurssitapaamisemme huipentui iltajuhlaan konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa, joka tarjosi mitä parhaimmat puitteet toimivine tiloineen ja maittavine päivällisineen. Meidän kurssilaisten lisäksi mukana illan juhlinnassa olivat Kadettikurssimme johtajat everstiluutnantti evp Mauri Ikonen sekä eversti evp Timo Pöysti.

Kurssitapaaminen osoitti taas jälleen kerran sen, että vaikka vuodet ovat vierineet, on meissä kaikissa kurssiveljissä vieläkin tunnistettavissa se sama kadetti, joka aloitti opintonsa syksyllä 1989.

Vielä kerran suuret kiitokset järjestelytoimikunnalle ja kaikille juhlissa mukana olleille. Tapaamme viimeistään viiden vuoden päästä Suomen Turussa.

Jukka Jokinen
Kadetti 7950
jukka.jokinen(at)mil.fi (yhteydenotot kurssin yhteisiin asioihin liittyen)