Esitelmätilaisuudet kiinnostivat kurssiveljiä

Kadettikurssin 64:n ja Merikadettikurssin 48:n kurssi-isännistö on ansiokkaasti jatkanut kuluvana vuonna esitelmätraditiota ja niiden järjestämistä kurssiveljille.

– Maailma on täynnä mielenkiintoisia aiheita ja monet veljistä ovat ilmoittaneet olevansa edelleen kiinnostuneita kurssitapaamisiin mielenkiintoisten ja ajankohtaisten aiheiden tiimoilta, toteaa kurssi-isännistöön kuuluva Jarmo Valtimo.

Vuoden ensimmäinen esitelmätilaisuus järjestettiin jo keväällä 7.5.2019 Pääesikunnassa. Esitelmän piti Tasavallan presidentin emeritus kansliapäällikkö ja suurlähettiläs Jaakko Kalela. Tilaisuuteen osallistuneet reilut parikymmentä veljeä kuulivat varsin mielenkiintoisen esitelmän.

Toinen erinomainen esitelmätilaisuus järjestettiin keskiviikkona 11.9.2019 Töölön Suojeluskuntatalon auditoriossa.

Esityksen teki erittäin mielenkiintoiseksi myös se, että esitelmän pitäjä oli oma kurssiveljemme, kenraaliluutnantti Esa Pulkkinen. Hän toimii Euroopan unionin sotilasesikunnan päällikkönä Brysselissä ollen samalla viimeinen kurssimme upseereista, joka vielä toimii sotilasvirassa.

Esitelmän aiheena oli luonnollisesti Euroopan unionin turvallisuustilanne. Kadettiveljet esittivät Esalle useita haastavia kysymyksiä niin Euroopan sotilaallisesta tilanteesta kuin maailman taloudellisen ja sotilaallisen tilanteen kehittymisestä. Kiinnostavaan tilaisuuteen otti osaa 19 kurssiveljeä.

Tapaamisen päätteeksi kurssi-isäntänä toiminut Mika Peltonen otti esille kurssiemme tulevan 40-vuotisvalmistujaisjuhlan. Kurssi-isännistö on jo aloittanut juhlan suunnittelun ja se järjestettäneen vuoden 2020 keväällä tai heti alkukesällä.

Kimmo Hakanen
Kadetti nro 6400