Kummikurssi valmistui

Kummikurssin tervehdys

Hyvät veteraanit, Herra amiraali, Maanpuolustuskorkeakoulun Herra rehtori , hyvät naiset ja herrat, 90.kadettikurssin nuoret upseerit! Onnittelen Teitä nuoret yliluutnantit kadettikurssin menestyksekkäästä suorituksesta. Tuon teille kummikurssinne , 40.kadettikurssin , tervehdyksen 50 vuoden takaa. Olen jo pari kertaa ollut teille puhumassa kadettiperinteen , kadettiveljeyden sekä kurssiveljeyden merkityksestä suomalaisen upseeriston koulutukseen , yhteishenkeen ja sen myötä toimintakykyyn. Nyt  toivotankin teidät tervetulleeksi 90 vuotiseen kadettikurssien pitkään ketjuun.

Olette valinneet itsellenne hienon ja monipuolisen ammatin, jossa teistä kukin voi aikanaan hakeutua omimmaksi katsomalleen sektorille. Nuoren upseerin kehitykselle pidän tärkeänä , että mahdollisimman moni teistä pääsee aluksi kouluttajaksi. Se antaa perustan koko teidän tulevalle upseerinurallenne.  Siinä tehtävässä pääsette tekemisiin lähes koko Suomen nuorison parissa. Harvassa maassa on enää tällaisia mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa nuorten miesten ja naistenkin kansalaiskasvatukseen . Muutama päivä sitten luin eräästä päivälehdestä, että joku nuorempi upseeri erosi , koska hän piti koulutustehtävää yksitoikkoisena ja motivoimattomana. Te voitte itse vaikuttaa asiaan ja tehdä jokainen koulutustehtävä monipuoliseksi sekä motivaatiota lisääväksi.

Kurssimme puolesta Teille kaikkea hyvää ja menestystä kaikissa niissä koulutus- ja johtajatehtävissä , joita nyt alkava upseerin ura tuo tullessaan. Kursimme haluaa osaltaan palkita kaksi esimiestenne esittämää yliluutnanttia symbolisella lahjalla , kursimme 50-vuotiskirjalla “Urkin ensimmäiset… Kaaderimuistoja 2, 40.Kadettikurssi 50 vuotta”, tämä ei ole historiallinen kronikka vaan lyhyitä muisteloita kadettien elämästä ja ajatuksista sekä vähän koulutuksesta 50 vuotta sitten, jolloin vielä kadetin akateemiseen vapauteen kuuluivat määritelmät poistumiskielto ja iltalomakielto. Yliluutnantti Raine Pölönen ja yliluutnantti Tuomo Noronen pyydän teitä saapumaan vastaanottamaan  kirjat.

Reijo Kuusisto
90.kadettikurssin päätöstilaisuudessa 20.04.2007