Konstan Möljä 14.3.2019

Maaliskuun rokkalounaalle ilmestyi kuusi kurssiveljeä: John Björkell, Erkki Hietamäki, Antero Karvinen, Martti Keskitalo, Allan Koskinen ja Esko Nieminen. Tilaisuus oli erään aikakauden päättö – isäntäpariskuntamme Teresa Kaarela ja Harri Sutinen kertoivat myyneensä yrityksensä Sanna Maria Kettuselle.

Pariskunta ilmestyi pyynnöstämme lounaan päätteeksi kiiteltäväksi, mutta aloittikin Teresan suulla itse kiittelyn hyvästä ajasta ravintolassa – joka jo muutama vuosi sitten oli luokiteltu erityisesti Aasian suunnan turistikävijöiden mielestä Helsingin neljän huippupaikan joukkoon. Hyvästeltiin ja toivotettiin rentoja eläkepäiviä.

Lähtijät saattelivat kurssin vielä yhteyksiin uuden omistajan kanssa, jolle oli vaihdon yhteydessä luovutettu myös meille tutuksi tullut seinien taulusto, joka käsitti sotien aikaisten rintamataiteilijoiden tunnetuimpien teosten edustavan kokonaisuuden.

Viipurilaisjuurinen Sanna Maria oli luvannut säilyttää ravintolan entisen ”möljähengen”, joka on lankkulattioineen luonut vieraiden hyväksymän tunnelman ja viihtyvyyden.

Odotamme näin ollen menon jatkuvan entisissä merkeissä. Se sysätään alkuun seuraavassa kokouksessa entisellä rokka- ja lettumeiningillä ja pehmennetään perinteisellä, lämmitetyllä rommilla. Siis kaikki mukaan todistamaan uuden ravintoloitsijan makutarjontaa.

Maaliskuun kokouksen ainoa asia kosketteli tehtyä aloitetta kurssiveljien vapaaehtoisen toiminnan aikaansaannosten taltioimisesta Kadettikunnan tietokantaan ja laajentamista koskemaan kaikki sodanjälkeiset kurssit. Aloitteen tarkoitus on antaa tutkijoille aineisto, joka kirkastaa kadettiupseerien profiilia, joka on olojen erilaisuuden vuoksi saanut sodan oloissa toimineiden veljiemme uraan verrattuna oman luonteensa.

Kadettikunnan pääsihteeri Juha Tammikivi on alustavasti vastannut aloitteeseen ilmoituksella, että hallituksen seuraava kokous 8.5. käsittelee aloitettamme, joten saanemme tietoja kevään viimeiseen lounastilaisuuteemme mennessä. Tarkoitus on käydä läpi oman kurssimme vapaaehtoistoimintaa vielä nyt huhtikuussa lähinnä kaveritiedoista, joista saattaa pöyhtyä esiin uusia nimiä. Luettelo, joka annettiin Kadettikunnalle aloitteen liitteenä – ja jaettiin kurssin jäsenille erikseen viime kuussa – käsitti 18 nimeä, joiden tuotteista koontui taiteen ja tieteen näyttöjä neljättä liuskaa.

Seuraava Konstan Möljän lounas syödään torstaina 18.4. klo 16.00. Tervetuloa – ja seuralaiset mukaan!

Nenä