Kurssitiedote 1/2019

Arvoisat Kadettiveljet, Hyvät Ystävät,

näin se aika kuluu, kohta ollaan jo maaliskuussa. Onkin ollut poikkeuksellisen hyvä talvi, hiihtokelejä on piisannut myös täällä etelässä ja pakkasiakin on ollut ihan mukavasti. Toisaalta rajut lämpötilavaihtelut ovat aiheuttaneet sen, että tiet ja kadut ovat olleet erittäin liukkaita ja kaatumisten aiheuttamia loukkaantumisia on ollut paljon. Joten älkääpä hyvät kadettiveljet unohtako piikkikenkiä tai muita liukuesteitä ulkoillessanne!

Hyvät Veljet, kurssimme aloittamisesta tuli syksyllä kuluneeksi 50 vuotta, joten nyt opiskelunsa alussa alkuvaiheessa olevat Kadettikurssi 105 ja Merikadettikurssi 88 ovat kummikurssimme! He juhlivat Kasteyötään ja Sarkatanssiaisiaan perjantaina 15.03., joka on myös Kadettikoulun perinnepäivä. Olemme kummeina saaneet kutsun osallistua edustajallamme em. tilaisuuksiin. Olen itse menossa Kasteyön tilaisuuksiin ja Esko Inkinen puolisoineen edustaa meitä Sarkatanssiaisissa esittäen tilaisuudessa myös kurssimme tervehdyksen.

Kadettikursseilla on tällä hetkellä 158 kadettia, joista Ilmavoimien koulutusohjelmassa, lentoupseerit ml on vajaat 30 ja merivoimien koulutusohjelmassa laivastoupseerit ml runsaat 20 opiskelijaa. Kadeteista n. 20 opiskelijaa tulee siirtymään aikanaan Rajavartiolaitoksen palvelukseen. Kurssit valmistuvat elokuun lopussa vuonna 2021.

Keskustelin eilen MPKK:n rehtorin ja KADK:n johtajan kanssa roolistamme kummeina. Palaan tähän seuraavissa tapaamisissamme, jossa voimme päättää miten ja mitä opintotilaisuuksia tai harjoituksia mahdollisesti seuraamme tarkemmin ja miten muistamme kurssin kadetteja esimerkiksi stipendien muodossa. Jokainen voi tykönään pohtia edellä mainittuja asioita, jotta voisimme sopivalla tavalla osallistua kummikurssimme toimintaan.

Seuraava kuukausilounaamme järjestetään keskiviikkona 3.4. klo 12.30-16.00 Suomalaisella klubilla. Aloitamme lounaalla ja sen jälkeen siirrymme kabinettiin, jossa veljemme Ilkka Kianto esitelmöi aiheesta ”Sukututkimuksesta sukuseuroihin”. Ilkalla on mittava kokemus aiheesta ja hän on tutkinut mm oman sukunsa historiaa ja julkaissut asiasta myös kirjan. Lisäksi keskustelemme kummikurssiimme liittyvistä asioista. Toivomme mahdollisimman runsasta osanottoa mielenkiintoisten aiheiden pariin. Pyydämme osallistumisilmoitukset torstaihin 28.03. mennessä joko Ilkalle tai allekirjoittaneelle, osoitetiedot ovat tämän tiedotteen lopussa. Pyydän huomioimaan muuttuneen sähköpostiosoitteeni.

Veli Uffe Andersson järjestää kesätapaamisemme Tammisaaren alueella 5.-6.7.. Palaan asiaan seuraavassa tiedotteessa huhti-toukokuun aikana. Toki päivämäärän pitäisi jo nyt olla kalentereissanne.

Tällä erää ei tämän enempää, toivotan Teille kaikille kera läheistenne hyvää terveyttä ja mitä mainiointa alkavaa kevättä!

Terveisin Jarmo

Osoitetiedot:
Jarmo –  peltola.jarmo1(at)gmail.com, 040 503 7250
Ilkka – ilkka.kianto(at)kolumbus.fi, 050 061 5828