Kurssitiedote 4/2022

Arvoisat Veljet,

Vuosi 2022 on lähestymässä päätöstään, olemme eläneet taas mielenkiintoisen ja tapahtumarikkaan vuoden. Sitä on hallinnut Venäjän brutaali tuhoamissota Ukrainaan, jolle ei valitettavasti näy pikaista loppua. Se on toisaalta merkinnyt Suomelle hakeutumista NATOn jäseneksi, joka vielä odottaa Unkarin ja Turkin hyväksymistä. Käytännössä olemme kuitenkin jo vahvasti mukana liittokunnan toiminnassa ja sen tuomassa turvallisuudessa. Samalla sota Ukrainassa on mahdollistanut Puolustusvoimiemme ripeän kehittämisen etenkin materiaalisesti, muilta osinhan suuria tarkistuksia ei olekaan tarvinnut tehdä.

Kurssiemme osalta vuotta synkensi Kadettiveljemme Antti Harjun yllättävä poismeno, muutoin lienemme eläneet suhteellisen tavanomaista vuotta. Vuosi oli myös 75. merkkivuosi noin puolelle veljistämme. Alkavana vuotena sen merkkipyykin saavuttaa kuusi veljeä ja kurssiemme nuorin, Heikki Harjunmaa saa odotella tapahtumaa vielä noin 15 kuukautta! Ennen ensi juhannusta 75 vuotta täyttävät Pulkkisen Jouni helmikuussa, Mäkisen Matti toukokuussa ja Jokisen Reijo kesäkuun alkupuolella. Heille mitä lämpöisimmät onnittelut jo näin etukäteen.

Sitten monien odottamaan infoon kurssiemme 50-vuotisjuhlista. Veljemme Jussi Saressalo on tehnyt asian pohjustusta ja kävimme hänen kanssaan neuvottelemassa Scandic Hotel Simonkentässä sopivasta majoitus- ja juhlapaketista, josta seuraavassa oleellisimmat tiedot. Tutkailimme myös mahdollisuuksia järjestää juhla Maanpuolustuskorkeakoulun ruokalan tiloissa ja saimmekin tarjoukset, mutta kustannukset eivät oleellisesti eronneet hotellin tarjouksesta ja olisi vaatinut mittavia järjestelyjä kuljetusten, alkoholitarjoilun ym. osalta. Päädyimme esittämään seuraavaa järjestelyä:

Tapahtuma järjestetään lauantaina 29.4.2023 siten, että päivällä suoritamme seppeleenlaskun  Maanpuolustuskorkeakoulun sankariaulassa ja saamme korkeakoulun esittelyn niin veljille kuin puolisoillekin. Siirrymme sen jälkeen hotelliin, jossa majoittuminen ja juhlaillallinen Ateljee Galleriassa. Sunnuntain osalta ei tässä vaiheessa ole suunniteltu erityistä ohjelmaa, jolloin on vappuaatto.

Tarjouksen mukaan majoituskustannukset ovat kahden/yhden hengen huoneen osalta 174 euroa/154 euroa ja illallismenu 58 euroa hengeltä. Alkumalja-, viini- ja kahvi avec -paketti on 36 euroa/henkilö. Illallisen jälkeen käytössä on myös hotellin Ateljee Galleriaan rakentama baari. Kari Rimpiltä saamamme tiedon perusteella hotellilla on myös huonemäärältään rajoitettu senioritarjous hintaan109 euroa/2 kahden hengen huone. Tarjous on voimassa 30.4. saakka, eli kattaa juhlapäivämme. Tarjouksen käyttö edellyttää sitä, että jokainen tekee oman varauksensa.

Järjestelyjen kannalta tarvitsemme alustavan ilmoittautumisen tammikuun kuluessa ja varmistuksen helmikuun aikana. Ilmoitukset pyydämme joko Jussille tai allekirjoittaneelle mahdollisine varauksineen. Yhteystiedot ovat tämän tiedotteen lopussa.

Koska varaus on tehty sadalle hengelle, henkilömäärän osalta voimme kuluitta peruuttaa 50 prosenttia tilatusta vielä maaliskuun loppuun mennessä.

Toivomme, että mahdollisimman moni kadettiveljistä puolisoineen voisi osallistua tilaisuuteen.

Tämä tällä erää, palaan asiaan juhlan ohjelman ym. osalta tammi-helmikuun taitteilla, kun alustavat ilmoitukset on saatu.

Toivotan kaikille Veljille kera läheistenne hyvää terveyttä sekä kaikkea hyvää alkavalle uudelle vuodelle 2023!

Terveisin Jarmo

Yhteystiedot:

Jarmo Peltola
040 503 7250
peltola.jarmo1(at)gmail.com

Jussi Saressalo
050 494 4947
jussi.saressalo(at)elisanet.fi