Kurssin 15-vuotistapaaminen Kuopiossa

Kurssi on kokoontunut kurssitapaamisiin valmistumisensa jälkeen viiden vuoden välein. Kokoontumisvastuu on vaihdellut joka kerralla ja tällä kertaa järjestelyvastuussa oli ilmavoimat. Koska aikaisemmat tapaamiset oli järjestetty Helsingissä, niin nyt vuorossa oli sisämaan kohde ja mikäpä sen paremmaksi paikaksi olisikaan sopinut kuin 2019 alkusyksyn kalakukkokaupunki Kuopio, jossa kadettikoulutus aikoinaan ennen Haapaniemelle siirtymistä Suomessa alkoi.

Kurssitapaaminen aloitettiin kokoontumalla Kuopion Lyseon juhlasaliin, jossa ensikuulumisten vaihtamisen ja päivän järjestelyjen julkistamisen jälkeen suoritettiin jako kahteen – avecit lähtivät opastetulle Kuopion kaupunkikierrokselle ja kurssi kokoontui kertoilemaan, mitä itse kellekin kuuluu sitten viimeisen kurssitapaamisen kuulumisten. Paikalla oli saapunut tällä kertaa edustus kaikista puolustushaaroista ja Rajavartiolaitoksesta.

Tämä oli myös ensimmäinen kurssimme tapaaminen, johon oli kutsuttu kaikki kurssin aikoinaan aloittaneet, kadettinumeron saaneet ja jo reserviin siirtyneet henkilöt. Näin ollen kuulimme tarinoita lähes kahdenkymmenen vuoden takaa ja kyllä niitä olikin hauska kuunnella. Tilaisuus päättyi kurssikokoukseen, joka päätti seuraavan kokoontumisen järjestelyjen vastuutahoksi Rajavartiolaitoksen.

Kurssikokouksen jälkeen suuntasimme Kuopion satamaan, jossa avecit olivat jo odottelemassa ja lähdimme risteilemään Kallavedelle Kuopion keskustan läheiseen saaristoon. Risteilyn päätyttyä keräännyimme vielä Kuopiossa sijainneen kadettikoulun muistokivelle, josta lähdimme valmistautumaan iltajuhlaan.

Iltajuhlaa vietettiin lähes ”mualiman navalla”, kun illallisravintolamme sattui sijaitsemaan aivan Kuopion torin kupeessa. Iltajuhlaan saapui vielä mukaan muutama kurssiveli ja lisäksi kunnioitettu kurssinjohtajamme, jolta kuulimme mukavia muistoja kurssin ajalta ja kuulumisia nykypäivästä. Juhlaillallisen jälkeen ”omatoimiseen VEH:een” kerääntyneistä entisistä Maasotakoulun varusmiehistä koottu reserviläisbändi tahditti vielä tanssit, joiden lomassa nähtiin myös ”köyhän miehen Petri Nygårdin” esiintyminen. Kurssi istui iltaa pitkän kaavan mukaan, osa jatkoi Kuopion kaupunkialueen tiedustelua aina pikkutunneille asti.

Seuraavaan kertaan – Rajalla nähdään.

Kadetti 9356