Kotka Rankki – ohutta yläpilveä ja paksua puhetta 5.-6.6.2020

61. Kadettikurssin ja 45. Merikadettikurssin vuositapaaminen.

Tervehdys Veljet!

Kutsu käy Haminasta ja Kotkasta, toivottavasti sitä noudatatte runsaslukuisesti. Tässä on minun ja Jarkon esitys kurssitapaamisemme tapahtumiksi.

Vuoden 2020 kurssitapaamisemmehan on sikäli erikoislaatuinen, että yhdistämme siihen myös mahdollisuuden juhlia Suomen 100 -vuotista reserviupseerikoulutusta.
Koulutusta, joka meillä jokaisella oli kunnia läpäistä vuosikymmeniä sitten aikana, jolloin laitoksemme, reserviupseerikoulutus ja kadettiupseerikoulutus, eivät suinkaan olleet suurimmassa huudossa, vaan muotia oli kaikenlainen muu, minkä varmaan hyvin muistatte.

Olkaamme kuitenkin tyytyväisiä siitä, että nykyään saamme viettää näitä tilaisuuksia aivan toisenlaisessa suhtautumisympäristössä, ja olkaamme ylpeitä siitä, että meillä on oikeus ja kunnia osallistua niin reserviupseerikoulutuksen kuin kadettiupseerikoulutuksenkin vuositapaamisiin!

Perjantai 5.6.

klo 13.30 – Saapuminen Haminan Tervasaaren satamaan. Esitän, että kokoonnumme suoraan satamaan, missä on hyvät pysäköintitilat ja voimme aloittaa tapaamisemme suunnitellulla tavalla. Autot voidaan jättää myös 6.6. samoille paikoille, koska Hamina tulee RUK:n juhlallisuuksien aikana olemaan täynnä autoja ja pysäköintitilat kortilla. Satamasta on n. kilometrin kävelymatka RUK -juhlallisuuksien tapahtumapaikalle. Tai voihan pari taksia juontaa meidät juhlapaikalle, jos kävely ei nappaa.

klo 13.35 – Tilaisuuden avaus on satamassa ja tutustuminen Suomen ainoaan yksityiseen merimuseoon vanhassa Tullimakasiinissa, museolaiva Helsinkiin ja museohinaaja Merikarhuun.

Tilaisuutta paimentaa Haminan kuriositeetti, kulttuuripersoona Patu Patanen, vanha sköne, ja Tervasaaren ”satamakapteeni”! Tilaisuuden ohessa on mahdollista nauttia alkuvirvokkeita Patasen krouveissa (kuva).

klo 14.15 – Meritaistelu Haminanlahdella. Toukokuun 15. v. 1790 käytiin Haminanlahdella meritaistelu, johon osallistui Kustaa III:n saaristolaislaivasto ja Haminaa puolustanut Venäjän laivasto sekä Haminan linnoitus.

Tai vaihtoehtoisesti on Haminan Kadettikoulun poliisimestarina 20 vuotta toimineen kenraalimajuri evp. Rydzevskin tarinointia ajoista kauan sitten. – Lyhyt esitys tapahtumista oppaana Kauko Tykkyläinen alias kenr. Rydzevski, da da!!!

klo 15.00 – Lähtö majoitusyrittäjän linja-autolla Kotkan Sapokkaan, josta yhteysalus Jaanalla Rankkiin n… . Matka aika Sapokasta Rankkiin on yrittäjän mukaan n. 45 min. Aluksella on vapaata seurustelua ja aluksen tarjoilun hyväksikäyttöä. Rankkiin liittyvässä osuudessa tutustukaa yrittäjän sivuihin tästä linkistä.

klo 16.15 mennessä – Saapuminen Rankkiin ja majoitustilojen valinta. Majoitumme ihan kuin alokkaina kauan kauan sitten, eli kymmenen hengen tupiin, joita on viisi.

klo 18.00 – Saaristolaisateria Rankin ravintola Sotkussa (alkoholipitoiset ruokajuomat omakustannushintaan).

klo 19.30 – Kurssikokous on välittömästi ruokailun jälkeen joko ravintolassa, tai kasarmin auditoriossa. Tai …

klo 19.30 alkaen – Saunominen ja Rankin saareen tutustuminen omin neuvoin. Ravintola käytössä koko illan. Seurustelua. Nukkumaan sitten, kun väsyttää, patterissa ei komenneta hiljaisuutta! Omien juomien nautinta on sallittu majoitus- ja saunatiloissa.

Lauantai 6.6.

klo 06.30 – Patterissa herätys! Aamutoimet.

klo 07.00 – 08.30 – Aamiainen on ravintola Sotkussa.

klo 08.30 – Lähtö Rankista Sapokkaan, josta bussilla Haminaan. Ehkäpä aamuvirvokkeita aluksella, hmmm? Tai mahdollisesti kurssikokous on vasta nyt matkan aikana.

klo 10.00 mennessä – Saapuminen Haminaan. Kurssitapaamisen päättäminen ja hyvästelyt. Siirtyminen RUK:n juhlallisuuksiin.

RUK:n 100-vuotisjuhla on varmastikin yksi Suomen suurimmista juhlatilaisuuksista vuonna 2020. Haminaan odotetaan 5000 – 8000 vierailijaa ko. päivän ajaksi.

Alustava ohjelma on seuraava:

– klo 09.00 Kunnianosoitus Kaatuneiden upseerien muistopatsaalla.
– klo 10.00 Kalustonäyttely
– klo 12.00 Päiväjuhla Hamina Bastionissa. Juhlaa voi seurata myös screeneiltä Maneesissa ja RUK:n päärakennuksen kentältä –
– klo 13.30 Ohimarssi Kadettikoulunkadulla
– klo 15.00 Kenttäpäivällinen ja tutustuminen perusyksiköihin

Lisätietoa RUK 100 vuotta -tapahtumasta tästä linkistä.

Ilmoittautumiset

Alustavat ilmoittautumiset Timolle helmikuun loppuun mennessä, notta päästähän vielä vääntämähän hinnasta – timo.artell(at)gmail.com tai 040 723 5923. Sitovat ilmoittautumiset Timolle vappuun mennessä viime rutistusta varten.

Maksut Riston hallinnoimalle kurssitilille: Risto Häkkinen Nordea FI 45 2363 1800 0002 96 15.5.2020 mennessä.

Kustannukset

Mikäli saamme veljiä kokoon 50 – 60 on hinta 128 euroa ja mikäli saamme veljiä kokoon 30 – 49 on hinta 134 euroa. On myös vielä yksi kalliimpi vaihtoehto 158 euroa, mikä tarkoittaa venematkaa Haminasta ja paluuta Haminaan veneellä. Jättänemme sen kuitenkin pois.

Syitä ja selittelyjä

Käytännössä majoittuminen Rankissa on ainoa vaihtoehto, koska alueen majoitustilat lienevät jo nyt varatut viimeistä koppia myöten.

Älkää veljet ällistelkö hintaa, saammehan siihen kaikenlaista. On linjurikyytii, venekyytii löylynheittoo, hyvää ruokaa ja viinaakii, jota Norsu on luvannu tuoda ja nostalgista
kasarmimajoitusta, jot ei kun mukaan vaan.

Kannattaa jättää joulujuomat pikkusen vähemmälle ja säästää rahat tapaamiseen, hah!

Mikäli joku tai jotkut teistä aikovat tulla kumppanin kanssa RUK:n tilaisuuteen ja majoitukselle olis tarvetta, kannattaa jo nyt ryhtyä etsimään. Sen tiedän, että Haminassa on
kaikki varattu, kuten hotelli Leikarikin. Kotkasta saattaa vielä löytyä.

Ja vielä vihon viimeseks. Jos joku on päästäny aatoksiinsa sellasen kummallisuuden, et miks on bussikyyti, niin siihen on syynsä. Yks on Norsun lupaukset heko heko, kaks on se et ollaa porukassa, ja kolme on se, ettei mihikää pillilöihi tarvii aamulla puhkuu!!!!

Kurssitapaamisiin Veljet ja tervetuloa Haminaan ja Kotkaan!
Timo ja Jarkko