Konstan Möljä 18.1.2018

Menetysten vuodenvaihde

Jouluaaton aattona saapui Eine Purasen viesti: Elja oli menehtynyt joulukukkien ostomatkalla Hyvinkäällä. Kauko Laakso ei siis ollutkaan vuoden viimeinen tuonilmaisiin matkaaja.

Tammikuun lounaalle 18.1. odottelimme mukaan Arvi Hiltusta, jonka hänen poikansa Petri oli luvannut tuoda, mutta ei ilmestynyt. Syy selvisi saman päivän iltana saapuneesta Petrin viestistä, josta kopioin tähän seuraavan otteen:

”Valitettavasti kuitenkin kävi niin että Möljäsuunnitelmista huolimatta suurempi iltahuuto tavoitti Faijan tänään aamulla täsmällisesti klo 0700SA. Näinhän se meillä oli, kesälomareissuun tai mökillekin lähdettiin aina määräaikaan… vaikka joskus taidettiin tottavie kyllä kiirehtiä, jotta päästiin odottamaan 🙂 Aina ei tosin mukaan lähtijät tíenneet mikä suunniteltu tarkka lähtökynnyksen ylitysaika oli mutta mitäs pienistä.”

Tätä kirjoitettaessa kurssiveljille on jo mennyt kutsu Arveen siunaustilaisuuteen.

Elja Purasta muisteltiin Möljässä ja Hyvinkäällä

Kurssiveljille tuli yllätyksenä Elja Purasen äkillinen poismeno. Eljahan oli osallistunut Konstan Möljän lounaille kaikkein säännöllisimmin, hyväkuntoisena ja useimmiten kauimpaa saapuvana. Hän ehti kertoa muistelunsa juttusarjaamme aikaisemmin syksyllä. (Konstan Möljä 16.3.2017).
Nyt nousivat esiin hänen kirjalliset ansionsa ja uran jälkeinen toiminta niin sotilaspoikien kuin oman aselajin historioitsijana.

Siunaustilaisuuteen 27.tammikuuta kurssilta osallistuivat Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen, laskien kurssin kukat arkulle.

Muistojuhla seurakunnan tiloissa oli tyylikkäästi järjestetty. Eljan uraa käsitteli eversti Kyösti Tomperi. Kurssin puolesta Esko Nieminen – jonka perheessä Elja asui poikamieskämppää odotellessaan Haminassa – otti esiin yhteisen ajan RUK:n kouluttajina ja autoinnostuksen: oma peli alla mies viiletti joka viikonloppu perheensä tykö ja puheissa pyöri toive saada joskus Maserati. Pioneeritaidot taisivat sittemmin suuntautua talonrakennukseen ja aktiiviuran päätyttyä kirves ja saha vaihtuivat sujuvasti kynään ja sen kehittyneempiin versioihin tietokoneessa. Aselajiveljet kantoivat arkun hautaan.

Seuraava rokkalounas nautitaan Konstassa 15.2. klo 16.00. Vieraiksi on kutsuttu Arveen lapset Leena Kankaanranta ja Petri