Konstan Möljä 16.5.2018

Ounasteltiin jo toukokuun käännellessä ensimmäisiä kylkiään, että kesä saattaisi viedä mennessään Möljän väen valollaan ja niin se tekikin. Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen sentään olivat sen verran luottavaisia siihen, että aurinko ehtii suven mittaan enempäänkin ja ilmestyivät rokalle ja pannukakulle.

Nyt, viimeisen hellepäivän illassa kirjoitellessa, voimme kai kaikki myöntää, että niin se tekikin. Ilmaston tarkkailijat – me siinä seassa – taidamme kyllä vähitellen tuumia, että vähempikin lämpö saattaisi riittää. Itselle ainakin on välillä tullut mieleen, että kun on saanut lahjaksi 47 numeron jalanjäljen, on hyvä välillä vilkaista, ettei tule tepasteltua hiilloksessa nuotiota sammuttaessa. Voisi jäädä ruma jälki.

Asioita riitti kolmeenkin mieheen, kiitos kevään valmistelujen. Kadettikunta ehti antamaan vastauksen aloittteeseemme kurssien profiilin kirkastamiseksi meidän rauhan ajan kadettien aikaansaannoksista. Vastausta, joka ehdittiin ennen Kadettikunnan kesälomataukoa käsitellä kahdessa hallituksen kokouksessa, on hyvä ruotia, kun nyt aloitamme syyskauden rokkalounaalla alkavan viikon torstaina.

Alustavasti jo ehdin kertoa vastauksen sisällöstä työtoimikunta Björkell-Hietamäki-Karvinen-Keskitalolle ja ensi torstaina tuon sen kirjallisen muodon – kurssin vastaus mukaanluettuna – rokkapöytään. Tässä paljastettakoon, että asiamme on alustavasti aiottu tarjota tutkimusaiheeksi eri tasojen kursseilla, koska Kadettikunnalla ei ole siihen tarvittavia taloudellisia resursseja.

Tulkaapa siis syyskauden ensimmäiselle lounaalle torstaina, 19.9.klo 16.00, niin saatte tietää. Uskon, että keskustelu tulee perinteisesti myös käsittelemään kesän kuluessa tapahtuneet henkilökohtaiset kohennukset henkilökohtaisessa kunnossa.

Siunatuksi lopuksi totean kadettivääpelimme ahkeroineen tulevien tapahtumien järjestelyssä ja saaneen aikataulut kuntoon koko loppuvuoden osalta, Kalenterit siis kuntoon seuraavilta riveiltä:

– Konstan Möljä, lounas 19. 9. klo 16.00 (syyskauden avaus).
– Konstan Möljä, lounas 17.10. klo 16.00
– Konstan Möljä, lounas 14,11. klo 16.00
– Suomalainen Klubi, joululounas 10.12. klo 12.00, Pohjola- kabinetti.

Joululounaalle voi aloittaa ilmoittautumisen heti. Takaraja ilmoitetaan myöhemmin, mutta lista on jo pöydällä odotusasennossa.

Tarvetuloa kesän mentyä aloittamaan uusin innoin!

Nenä