Konstan Möljä 15.11.2018

Koolla viisi veljeä: John Björkell, Antero Karvinen, Martti Keskitalo, Allan Koskinen ja Esko Nieminen. Pöydällä uunituore kuvateos: Mikko Heinon kaikessa hiljaisuudessa luoma ”Kuusi vuosikymmentä”, jonka selailuun ahnaasti uppouduttiin.

Todettiin Mikon onnistuneen avaamaan kattavasti kurssin juhlavamman puolen siitä lähtien, kun alkoi olla takana riittävä määrä muistelemisen aiheita, syitä juhlimiseen ja kokoontumiseen tasavuosina eri puolilla Suomea. ”Kuusi vuosikymmentä” on komea kuvateos.

Hietamäen Ekillä mahtavat juhlat Lappeenrannassa

Ekin aiemmin kerrotun muotokuvan paljastuksen yhteyteen olivat Lappeenrannan palveluskaverit järjestäneet hienon juhlan. Siinä kurssiveljemme ura tuli valotetuksi sekä ennen että jälkeen tulleen komentajan kertomana Ekin ja Raunin kuunnellessa.

Tilaisuudesta palveluskaverit tekivät videon, jossa muotokuva, jonka Eki oli halunnut maalattavan rakuunamajurin arvomerkeissä – siinä arvossa, jossa palveli kunniakkaimman, pitkän kautensa rakuunoiden komentajan sijaisena.

Videosta tehty CD-levy on parhaillaan kiertämässä kurssiveljillä.

Kurssin vapaaehtoistyön tulokset kootaan

Kurssin tiedottajan alotteesta hyväksyttiin koottavaksi luettelo kurssilaisten uran ohessa syntyneistä töistä, jotka ovat sekä kirjallisuutta että muuten näkyviin ja tietoon tulleita tuotteita.

Edellisessä raportissa pyydettiin lähettämään tietoja ja Eineltä tulikin jo luettelo Eljan kirjoista.

Joululounas lähes täyteen merkitty

Kadettivääpelimme Antero Karvinen on käynyt neuvotteluja Helsingin Suomalaisen Klubin emännän kanssa joululounaamme taloudellisista järjestelyistä. Tulos oli seuraava:

– Lounaan hinta 57 €, sisältäen perinteisten jouluruokien lisäksi kahvin.
– Tervetuliaismalja kurssin tililtä.
– Naulakkomaksu.
– Yhteishinta siis noin 60 €.

Siltä varalta, että joku on epävarma siitä, onko ilmoittautuminen tullut perille, annan alla listan ilmoittautumisjärjestyksessä, käyttäen vain etunimiä, koska oletan meidän kaikkien tulleen sinuiksi yhteisissä riennoissa vuosikymmenien vieriessä:

– Barbara, Helga ja Esko, Antero, Anneli ja Martti, Marjatta ja Kalevi, Riitta ja Pertti, Marjatta ja Veikko, Irmeli ja Allan, Rose-Marie ja John, Eine, Helena.

Pari vielä mahtuu Pohjola-kabinettiin, joten jos joku huomaa unohtaneensa nimensä, pyydän ilmoittautumaan Nenälle viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

Tervetuloa siis 4. joulukuuta klo 12.00 Helsingin Suomalaiseen Klubiin Kansakoulukadulle (5. kerros).

Konstan Möljä löhöilee tammikuun

Rokkalounaidemme isäntä ja emäntä vetäytyvät hyvin ansaitulle lomalle tammikuuksi, joten vuoden 2019 ensimmäinen lounaskokous pidetään 13.2. klo 16.00.

Kokousalustukseksi on suunniteltu aihetta ”Päättäväisyyden ongelma”. Oletettavasti aiheesta pöyhtyy keskusteltavaa ja muistumia niin uran varrelta kuin kodin ”neuvotteluista”.

Ajankohdasta tulee muistutus viikon sisällä ennen tapahtumaa. Nähdään sitä ennen joululounaalla!

Nenä