Kolmas kerta toden sanoi – kurssit viettivät 40-vuotisjuhlaansa

Kadettikurssi 64 ja merikadettikurssi kokoontuivat daameineen  17.5.2023 Helsingin Suomalaiselle klubille. Kaikkiaan kutsua noudatti 27 kurssiveljeä ja 10 daamia. Historiallinen miljöö oli täsmälleen sopiva paikka juhlakokoontumiselle, joka päästiin viimein järjestämään reilu kolme vuotta oikean ajankodan jälkeen, koronapandemian siirrettyä kaksi aiempaa ajankohtaa aina myöhemmäksi.

Kolmas kerta toden sanoi”, aloitti oman puheenvuoronsa kurssi-isännistöön kuuluva kadettivääpelimme Mika Peltonen. Hän korosti omassa puheessaan kolmea teemaa, jotka ovat vaikuttaneet hänen upseerin uraansa: muutos, pysyvyys ja arvot. Mika päätti osuutensa tuttuun lauseeseen ”Tee työtä, jolla on tarkoitus”.

Kurssi-isäntä Martti Sahrakorpi toimi tapaamisen vetäjänä. Hän haastatteli lyhyesti kahta kurssiveljeämme – Urpo Leppäjärveä Ukrainan tilanteesta ja Lauri Siparia Afganistanin kokemuksista. Molemmat aiheet virittivät useita lisäkysymyksiä.

Kurssisihteeri Jarmo Valtimo kertoi joitakin tilastoja kadettikurssistamme. Keväällä 1980 kurssiltamme valmistui 97 upseeria, joista seitsemän osalta on maallinen elämä jo päättynyt. Valitettavasti 35 kurssiveljeen ei ole saatu mitään yhteyttä.

Iltapäivän aikana kuultiin myös kaksi spontaania lauluesitystä. Ensimmäisenä Martti Herman Pisto esitti Eino Leinon suositun ja tunnelmallisen Nocturnen kesäyön runon sanoituksella. Kadettikuoroon kuuluneet Jarmo Valtimo ja Jukka Tonteri lauloivat duettona daameille Urpo Jokisen säveltämän ja sanoittaman laulun Kadetin Serenadi.

Kurssitapaamisen päätteeksi keskusteltiin tulevaisuudesta ja sovittiin, että viimeistään vuonna 2025 järjestetään seuraava tilaisuus avec-tapahtumana.

Kimmo Hakanen
Kadetti nro 6400