69. kadettikurssi ja 52. merikadettikurssi 35 vuotta

Kuulaassa syyssäässä kokoontui 3.9.2022 Santahaminassa Kadettikoulun päärakennukseeneteen joukko kaadereita hieman lyhyemmällä askeleella kuin 40 vuotta aiemmin kurssin alkaessa. Tällä kertaa mukana olivat myös daamit, joten kauneuttakin oli runsaasti paikalla. Kyseessä oli kadettikurssin 35-vuotistapaaminen, jota oli jouduttu jo kaksi vuotta siirtämään korona-pandemian takia.

Kurssitapaamisen kokoonkutsuja kenraali Ilkka Laitinen valitettavasti oli nukkunut pois joukostamme, mutta tapaaminen hoitui sijaisjärjestelyin perinteisen kaavan mukaisesti. Herrat pitivät kurssikokouksen kadettivääpelimme Kim Mattssonin johdolla ja rouvat tutustuivat samaan aikaan Kadettikouluun. Ilta jatkui olutkellarissa, josta siirryttiin Juhlasalirakennukseen nauttimaan Leijona-cateringin tarjoama maukas päivällinen. Ruokalassa hoidettiin epäselvät kysymykset ja informoinnit perinteisen ruudun avulla. Kurssimme kaaderikvartetti viihdytti luonnollisesti erityisesti daameja laadukkaalla laulullaan.

Loppuilta kului rattoisasti seurustellen ja kuulumisia vaihtaen sekä bändin musisoinnin siivittämänä. Sekä fyysisesti että henkisesti kylläinen kaaderijoukko poistui Santahaminasta ehkä hieman aikaisemmin kuin nuorempana, mutta mieli virkeänä jälleen toteutetun mukavan kurssitapaamisen jälkeen.

Seuraava kurssikokoontuminen päätettiin järjestää lauantaina 30.08.2025 Turun suunnassa. Kyseessä on kurssin 40-vuotistapaaminen. Kokoonkutsujana toimii Timo Pöysti, jonka kurssi valitsi kummikurssin lahjoittaman Käsirysy-patsaan seuraavaksi haltijaksi.

Constantem decorat honor

Kadetti 7019