38. Merikadettikurssi 50 vuotta

Perjantaina 29. maaliskuuta oli kulunut tasan 50 vuotta siitä, kun kättelimme Kekkosen hänen ylennettyään meidät luutnanteiksi ja nimitettyään meidät vakinaisiin virkoihin Puolustusvoimissa. Juhlimme merkkipäivää yhdessä rinnakkaiskurssimme 53. Kadettikurssin kanssa.

Lauantaina 30. maaliskuuta suuntasimme Turkuun juhlatapaamiseen Pansion Meriupseerikerholle. Näissä perinteikkäissä ja meille muistorikkaissa tiloissa komentaja Mika Raunu päivitti meidät Merivoimien nykytilaan ja tulevaisuuteen. Osa rouvista tutustui taiteeseen Turun taidemuseossa,
osa päivitti herrojen mukana tietojaan Merivoimista.

Tämän jälkeen suuntasimme Pansion sotasatamaan. Siellä tutustuimme Katanpää-luokan miinantorjunta-aluksiin, jotka edustavat miinanetsinnän uusinta ulottuvuutta huippuluokan tekniikkoineen ja teknologioineen. Saimme sellaisen käsityksen, että myös käyttäjien taidot ja osaaminen ovat huippuluokkaa.

Kolusimme yhden aluksista keulasta perään ja pilssistä komentosillalle. Sotasatamasta matkasimme kohti Naantalia ja Laivaston Muistoristiä. Laskimme kukat Muistoristille ja teimme mielissämme kunniaa menneille sukupolville. Naantalista palasimme takaisin Turkuun ja iltajuhlaan Pansion Meriupseerikerholle.

Erkki Platan
Kadetti 756 me