Kurssitiedote 2/2020

Arvoisat Kadettiveljet, Hyvät Ystävät,

Ollaan jo syksyssä ja elämä on koronan vuoksi muuttunut aika radikaalisti, tapaamiset ovat jääneet minimiin, tapahtumia järjestetään netin välityksellä. Hankalinta on keskinäisen kommunikoinnin puute, mikä ei tee kokouksista oikein luontevia. Toki saattaa tietysti johtua myös ns vanhakantaisesta ajattelusta. Joka tapauksessa riskiryhmäläisinä esimerkiksi julkisten liikennevälineiden käyttö on jäänyt kovin vähälle, itselläni maaliskuun alun jälkeen vain yksi edestakainen matka. Siispä HKL ja tietenkin myös monet pienet yritykset erityisesti matkailun ja ravitsemusalalla ovat kärsineet.

Maailma jatkaa kuitenkin menoaan, hallituksemme puurtaa budjetin parissa, EU-tukipakettien parissa, Venäjä ja Valko-Venäjä mielenosoitusten parissa ja jenkit valmistautuvat presidentin vaaleihin. Mielenkiintoa siis riittää.

Meitä kaikkia kiinnostaa kurssimme 50-vuotisen taipaleen juhliminen. Jussi Saressalo on sitä valmistellut ja lähtökohtana oli maaliskuussa Santahaminassa järjestettävä yhden päivän kestävä avec- tapahtuma. Sen runkona oli kadettikoulutuksen nykytilaan keskittyvä ohjelma, mikä päättyisi yhteiseen juhlaillalliseen. Rouville oli tarkoitus järjestää eriytyvää ohjelmaa.

Nyt tilanne on kuitenkin se, että Santahamina on suljettu ulkopuolisilta (emme esimerkiksi päässeet neuvottelemaan Kadettikoulun johdon kanssa maanantaina), eikä avautumisen ajankohtaa ole näkyvissä. Siksi olemme pohtineet vaihtoehtoisena ratkaisuna seuraavaa; puolustushaarojen edustajat kävisivät kadettivääpelin johdolla valmistumispäivänä laskemassa Sankariaulassa kukkalaitteen ja varsinainen yhteistapaaminen järjestettäisiin ensi syksynä. Tällöinkin pidämme lähtökohtaisena ratkaisuna ohjelmaa ja illallista Maanpuolustuskorkeakoulun kampuksella. Tämä mahdollistaisi meille riskiryhmäläisille pelivaraa tilaisuuden turvalliseen järjestämiseen.

Kummikurssimme valmistuu ensi elokuun lopulla. Yhteydenpito kummeihimme on valitettavasti jäänyt vähäiseksi, vain Heikki Hulkkonen kävi tervehtimässä uusia tykistökadetteja Niinisalossa. Suosittelen vastaavia tapaamisia tilanteen salliessa myös muiden aselajien ja puolustushaarojen edustajille. Kummikurssin stipendirahastoon on tässä vaiheessa kertynyt 2 100 euroa.  Siitä kiitos 39 kurssiveljellemme (26 maavoimien, 7 merivoimien, 4 ilmavoimien ja kaksi rajan veljeä), erityiskiitos Uotin Manulle, Rimpin Karille ja Palosen Jussille, jotka ovat lahjoittaneet 100 euroa, muille kiitos 50 euron panoksestaan. Vielä ehtii mukaan, vaikka tavoitteeksi asetettu 2000 euroa saatiinkin jo kokoon. Tilinumero on IBAN FI16 1572 3500 1579 95/Kurssi 55, Jarmo Peltola. Tiedoksi, että Museo Militaria kartutti tiliämme 30 eurolla eli kolmen myydyn kirjan tuotolla. Kiannon Ilkalta löytyy vielä muutamia kirjoja lahjaksi tms tarkoitusta varten.

Kevätkauden kurssilounaamme kuten kesätapaamisemmekin peruuntuivat koronaviruksen myötä.  Nyt olemme Kiannon Ilkan kanssa suunnitelleet syystapaamisen järjestämistä keskiviikkona 14.10. klo 12.30-16.00 Suomalaisella klubilla. Toivomme ilmoittautumiset Ilkalle tai allekirjoittaneelle hyvissä ajoin 1.10. mennessä, jotta voimme varmistaa tapahtuman niin Klubille kuin tilaisuuden esiintyjällekin.

Tapaaminen aloitetaan lounaalla, joka tarjoillaan kabinetissa. Lounaan jälkeen kenraalimajuri evp Jukka Pennanen kertoo meille ”Kahdesta erilaisesta ja aktiivisesta jälkeläisestä, Jääkäriliitosta syntyneestä Jääkärisäätiöstä ja Helsingin Suojeluskuntapiirin raunioille perustetusta Urlus- säätiöstä”. Ensin mainittu vaalii Jääkärien perinteitä ja jälkimmäinen tukee nuorisoa ja vapaaehtoista maanpuolustusta. Jääkärisäätiön puheenjohtaja ja Urlus- säätiön asiamies Jukka päivittää tietomme säätiöistä ja kertoo toimintojen vaikuttavuudesta ja mm viime syksynä julkaistusta Suomen Jääkärit – itsenäisyytemme kärkijoukko kirjasta.

Olen tässä yhteydessä perinteisesti luetellut lähiaikoina merkkipäiviään viettävien kurssiveljien nimiä, tarkat päivämäärät löytyvät mm matrikkelista. Tällä viikolla 75-vuotiaan merkkipaalun saavuttavat Taulun Manu, Martikaisen Jaakko ja Niskasen Olli ja ensi viikolla Kohvakan Jussi, heille kaikille mitä mainioimmat onnittelut koko kurssin puolesta. Ensi kuussa juhlii Perinteiden isä, Erkki Rajamäki, marraskuussa Smolanderin Jaakko, Sirolan Eero ja Antikaisen Hannu, sekä joulukuussa vielä Hulkkosen Heikki ja Turtiaisen Pekka.

Tämä tällä erää, toivotan kaikille veljille kera läheistenne oikein hyvää syksyä sekä koronatonta ja muutoinkin terveyden puolesta oikein hyvää syksyä!

Terveisin,

Jarmo

***

Yhteystiedot:

Jarmo – peltola.jarmo1(at)gmail.com, 040 503 7250
Ilkka – ilkka.kianto(at)@kolumbus.fi, 050 061 5828