Kurssitiedote 1/2021

Kummikurssimme valmistuminen ja muuta ajankohtaista

Arvon Veljet,

aikaa on kulunut siitä, kun viimeksi kirjoittelin. Syynä tietenkin se, että näin koronakaudella tiedotettavaa on ollut kohtuullisen vähän.

Kummikurssimme, kadettikurssi 105 ja merikadettikurssi 88 valmistuvat ensi viikolla. Sain tänään valmistumistilaisuuksista informaatiota, jonka näin välitän teille, arvoisat kurssiveljet.

Kadetit valmistuvat ensi viikon perjantaina, 27.8., ja valmistumistilaisuus pidetään tasavallan presidentti Sauli Niinistön läsnä ollessa Santahaminassa. Tilaisuuden yleisöön kummikurssilta voi osallistua vain kaksi henkilöä.

Stipendit jaetaan keskiviikkona 25.8., ja myös tähän tilaisuuteen voimme osallistua kahden edustajan voimin. Tässä tilaisuudessa esitetään myös kurssien tervehdys.

Valtuudella, minkä olette allekirjoittaneelle suoneet, olen käytännön syistä päättänyt, että tilaisuuksiin osallistuu allekirjoittaneen ohella edustajat ilma- ja merivoimista. Olen pyytänyt kurssien vanhimpia nimeämään ko. henkilöt. Pahoittelen osaltani osallistumisoikeuksien niukkaa linjaa, mutta koronapandemian takia mm Santahamina on edelleen suljettua aluetta.

Koulun johto kadetteja kuultuaan on nimennyt meidän stipendiemme saajat asettamiemme kriteerien mukaisesti. Olen saanut palkittavien nimet stipendikirjojen laatimista varten, mutta ne julkistetaan vasta ensi viikon keskiviikkona.

Kurssimme osallistui voimallisesti, 7 pelaajan voimin viime viikolla Kaaderigolfiin Tuusulassa. Superveteraanisarjan voitti Matti Poutanen ja kurssien välisessä kilpailussa tulimme toiseksi samalla pistemäärällä voittaneen 58.kadettikurssin kanssa. Kurssiemme kolme parasta muodosti joukkueen. Tällä kertaa onnistuivat Matti Poutanen, Hannu Äyräväinen ja allekirjoittanut. Kisan osanottajamäärä oli ennätyksellisen suuri, 97 henkilöä. Ensi vuonna kisataan Pohjanmaalla Ruuhikoski Golfissa.

Olimme suunnitelleet 50- vuotisjuhliemme järjestämistä nyt syksyllä, kun Santahamina näytti jo aukeavan koronapandemian hellittäessä, mutta tilanne kääntyi taas huonompaan suuntaan ja vaikuttaa siltä, että tilaisuus siirtyy ensi kevääseen. Tilaisuuden järjestämistä ”väljemmillä” alueilla on jo esitetty. Palaan asiaan vielä syksyn kuluessa. Samoin kurssilounas siirtyy ensi kevätkaudelle.

Kesäkaudella tasavuosiaan ( 75 v) viettivät veljet Kostiainen, Tiainen, Puolakkainen, Setälä ja Blomqvist. Heille vielä parhaat onnittelut. Seuraavina tulevat veljet Eero Väänänen syyskuussa, Hannu Äyräväinen lokakuussa, marraskuussa Ahti Ilveskoski, Jouni Lyytinen, Matti Poutanen ja Veikko Kilpeläinen sekä joulukuussa Raimo Nikki. Heille kaikille jo etukäteen parhaimmat onnittelut.

Tällä erää en jatka pidempään, toivotan kaikille veljille kera läheistensä mitä parhainta alkavaa syksyä, terveyttä ja muutoinkin jaksamista. Pitäkää toisistanne huolta!

Terveisin
Jarmo Peltola