Kurssien tapaaminen Santahaminassa 10.2.2024

Erilaisten pandemioiden ja sotien sotkettua suunnitelmia kurssimme pääsi viimein määräaikaistapaamiseensa. Osa toki pohti etukäteen, että kannattaako näihin osallistua, koska kohtahan se on vuorossa 20-vuotistapaaminen… Kannatti!

Tilaisuuteen pääsi paikalle noin 70 kurssilaista. Päivä alkoi Sankariaulassa seppeleen laskulla ja hiljaisella hetkellä kuolleiden veljien muistolle. Hiljentymisen jälkeen siirryimme pääauditorioon, jossa jokainen kertoi lyhyesti oman tarinansa ”miten tähän on päästy?”. Tämän jälkeen pidetty virallinen kurssikokous oli lyhyt ja ytimekäs. Päätimme, että seuraavan tapahtuman järjestää ilmasotalinja ja paikkakuntana on Tampere.

Kurssilaisia on siirtynyt vuosien mittaan paljon pois sotaväen palveluksesta ja välillä tuntuikin, että olemme erilaisten poliisien ja Puolustusvoimien ulkopuolisten turvallisuusviranomaisten tapahtumassa… Kokonaisturvallisuuteen on ainakin meidän kurssin toimesta panostettu!

Runsas ja laadukas päivällinen nautittiin juhlasalirakennuksessa, jonka jälkeen siirryimme joko saunan kautta tai suoraan Kadettikellarilla jatkamaan iltaa. Pitkän päivän päätteeksi osa tarmokkaimmista jatkoi tilaisuutta Kadettikouluaikaisten perinteiden mukaisesti erilaisiin Helsingin yökerhoihin asti! Uskon, että tälläkin kerralla aamu nauroi yön töille…

89. ja 72. kurssit kiittävät tilaisuuden järjestänyttä Rajalinjaa sekä Pasia, joka toimi äänitorvena kurssien suuntaan.

Petteri Viitanen
9993