58. Kadettikurssi Hämeenlinnassa

Kadettikurssimme valmistumispäivä oli 26. maaliskuuta 1974. Meitä valmistui 99 upseeria, joista yhdeksän on poistunut keskuudestamme. Olemme kokoontuneet vuosittain ”poikaporukalla” ja viiden vuoden välein puolisoiden kanssa.

Tänä vuonna tapaaminen oli Hämeenlinnassa 26. maaliskuuta, päivälleen 45 vuotta valmistumisen jälkeen. Järjestelyvastuu oli Hämeenlinnan seudun upseereilla. Kurssitapaamiseen ilmoittautui 40 kurssiveljeä, ja puolisot mukaan luettuna kokonaisvahvuus oli 70.

Kurssitapaaminen alkoi kokoontumisella Panssariprikaatin muonituskeskuksessa, jossa saimme nauttia linjastolta lounaaksi savuporopastaa. Ruokailun jälkeen puolisot lähtivät bussikuljetuksella Iittalan Lasimäelle, ja me kurssiveljet siirryimme sotilaskodin luokkaan, jossa Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Karri Heikinheimo piti kattavan esityksen Panssariprikaatista.

Tilaisuus jatkui Ensio Mäkipellon johtamalla kurssikokouksella. Päätimme muun muassa kurssitapaamisten järjestelyvastuista aina vuoteen 2024 asti, jolloin tulee kuluneeksi 50 vuotta kadettikurssimme valmistumisesta.

Seuraava kurssitapaaminen on Oulussa 25. maaliskuuta 2020. Oululaisten vastuuhenkilöksi nimetty Hannu Hansen-Haug toivoi mahdollisimman runsasta osanottoa muistuttaen, että Helsingistä Ouluun on yhtä pitkä matka kuin Oulusta Helsinkiin.

Kurssikokouksen ja munkkikahvien jälkeen siirryimme Panssarimuseolle, ja alkajaisiksi kohotimme maljan tänä vuonna 70 vuotta täyttäneille tai täyttäville 24 kurssiveljillemme. Sen jälkeen vuorossa oli museonjohtaja Simo Hautalan kiinnostava esitys panssarivaunujen kehityksestä viime vuosisadan alusta nykypäivään.

Iltajuhla pidettiin Suomen kasarmin Vanhalla Upseerikerholla. Juhlasali oli somistettu tyylikkääksi ja juhlan henkeen sopivaksi.

Iltajuhla alkoi Jyri Snickerin pitämällä tervetulotoivotuksella ja -maljalla. Ravintolan edustaja esitteli tarjolla olevan menuun ja sen jälkeen pääsimme nauttimaan juhlaillallisesta ja toistemme seurasta. Tausta- ja myöhemmin tanssimusiikista vastasi ”Tenoriluutnantti” Raimo Salo, joka on monipuolinen muusikko ja tunnettu maanpuolustusaiheisten dokumenttien tekijä.

Saadun palautteen perusteella juhlaväki oli tyytyväinen päivän järjestelyihin sekä iltajuhlan mukavaan ja lämminhenkiseen tunnelmaan.

Järjestelytoimikunta kiittää Panssariprikaatia ja Panssarimuseota arvokkaasta tuesta sekä Tasolounasta maittavasta juhlaillallisesta ja hyvästä palvelusta.

Järjestelytoimikunta:

Heikki Ali-Huokuna, kad 5726
Tapani Kapanen, kad 5748
llpo Laiho, kad 5763
Jyri Snicker, kad 5808