Vuositapaaminen 28.8.2020 Taistelukoululla

Vuositapaaminen oli aluksi suunniteltu RUK:n 100-vuotisjuhlien yhteyteen Rankin linnakkeelle, mikä jouduttiin korona–pandemian takia siirtämään elokuun lopulle ja Taistelukoululle (Puolustusvoimien Kurssikeskus/PVPALVK) Tuusulassa. Tilaisuuteen ilmoittautui 36 kurssiveljeä, mutta paikalle pääsi lopulta 25.

Kadettivääpeli Kari Rekola avasi tilaisuuden ja toivotti osallistujat tervetulleiksi. Pidettiin muistohetki edesmenneelle kadettiveli Kaarlo Olavi Saarimäelle ja todettiin tervehdyksensä tilaisuuteen lähettäneet kurssiveljet ennen lounaalle siirtymistä.

Everstiluutnantti Markku Jämsä esitelmöi puolustusvoimien ”Koulutus 2020” -ohjelmasta, mikä erinomainen esitys herätti kuulijoissa vilkkaan kysymystulvan ja keskustelun. Kurssikokouksessa agendalla oli kurssin matrikkeliprojekti ja seuraava vuositapaaminen sekä 45-vuotisjuhla vuonna 2022.

John Nordblad selvitti ansiokkaasti matrikkelityön tähänastisia vaiheita ja ajatuksiaan jatkosta.

Esitys poiki monipuolisesti rönsyilevän keskustelun, jossa pääkohtina todettiin, että aiemmin laadittu sisältöluonnos on hyvä lähtökohta matrikkelityölle ja että on tärkeää selvittää maailman ja yhteiskunnan senhetkinen tilannekuva, kun päätimme hakeutua upseerin uralle.

Samoin kadetti- ja palvelusaikanamme tapahtunut kehitys puolustusvoimissa, yhteiskunnassa ja ammatissamme nähtiin hyväksi esittää matrikkelissa. Lisäksi todettiin, että

  • kurssin kadettiveljien tiedot tulisi kirjata jossain muodossa matrikkeliin – pelkistetymmin kuin jo olevissa matrikkeleissa lisättynä reserviajan mahdollisilla tiedoilla ja
  • matrikkelin sisältö kiinnostanee lähinnä itseämme ja jälkeläisiämme, mutta luovutetaan se kuitenkin myös kummikurssillemme (111. Kadettikurssi) tiedostaen, että heidän kiinnostuksensa matrikkeliin lienee vähäinen.

Ongelmana koettiin uusi tietoturvalaki tietojen julkistamiseen liittyen.

Lopuksi päätettiin:

  • nimetä matrikkelityön jatkajiksi edelleen John Nordblad ja Kalle Liesinen keskustelussa esiin tulleilla evästyksillä,
  • nimetä varsinainen matrikkelitoimikunta työn valmiiksi saattamiseen vuoden 2022 kokouksessa

mahdollisuuksien mukaan jakaa ennen seuraavaa vuositapaamista 2021 matrikkeliluonnos kurssille.

Kokouksen jälkeen siirryttiin saunarantaan ”vapaaseen seurusteluun” saunoille ja rantaterassille. Saunoilla syvennettiin ajatuksiamme kuullusta ja vaihdettiin kuulumisia.

Tilaisuuden päätteeksi nautittiin päivällinen ja jälkiruoan yhteydessä informoitiin tulevista tapaamisista:

Kai Vainio välitti Veli-Matti Heinijoen terveiset vuoden 2021 tapaamisen järjestelyistä (torstaina 20.5.2021 Pirkkalassa/SATLSTO ja Insta Group Tampereella). Asiasta tarkemmin kevään 2021 tiedotteessa.  Todettiin, että 45-vuotisjuhlakokous (avec) pidetään Turussa torstai 24.  – lauantai 26.3.2022. Päätapahtumat ovat perjantaina 25.3. ja teemana merivoimat sekä ”Laivue 2020”.

Keskustelun ja puheiden lopuksi kadettiveli Juha Kilpiä veti kiitospuheessaan hienosti yhteen kaiken oleellisen.

Hyvää Syksyä – Torjutaan edelleen virukset!

Yhteysupseeri