Kurssitiedote 3/2022

Arvon Veljet,

ollaan jo hyvää matkaa kohti vuodenvaihdetta. Syksy on tullut ja ruska kauneimmillaan. Ja sota Ukrainassa sen kun vain jatkuu. Valitettavasti herra Putinin katastrofaalinen toivioretki aiheuttaa Ukrainassa ja ukrainalaisille valtavat tuhot ja kärsimykset. Toisenlaista vaikeutta sota aiheuttaa myös eurooppalaisille näin talvea vasten kohonneiden energiahintojen ja -pulan myötä, unohtamatta muun maailman ruokapulaa ukrainalaisviljan jäädessä toimittamatta. Toivottavasti kuitenkin Euroopan ja lännen yksimielisyys kestää ja sota saadaan loppumaan mahdollisimman pian.

Kurssien kesätapaaminen 25.8. Tampereella onnistui hyvin, mukana oli 19 veljeä ja 11 ladya. Väänäsen Pentti oli järjestänyt mielenkiintoisen ohjelman, jossa keskeisenä kohteena oli Puolustusvoimien Logistiikkalaitos. Sinne Pentti oli saanut hyvät esiintyjät kertomaan ajankohtaista Puolustusvoimista, Materiaalilaitoksen muutoksesta Logistiikkalaitokseksi ja sen tulevaisuuden näkymät, Ilmavoimien edustajan kertomaan HX- hankkeen nykytilanteesta ja uusien hävittäjien käyttöönottoprosessista. Kuulimme myös Tampereen apulaispormestarin, majuri evp Aleksi Jäntin kertovan vauhdikkaaseen tapaan Tampereen kaupungin kehittämisen historiasta ja nykyisistä hankkeista. Lopuksi pidimme kurssikokouksen, jonka aluksi pidettiin hiljainen hetki poisnukkuneiden veljiemme muistolle. Kokouksessa todettiin kurssien taloudellinen tilanne ja päätettiin jatkaa hanketta järjestää Kadettikoululla ensi keväänä 50- vuotisjuhlamme parin vuoden viiveellä. Jussi Saressalon projekti siis jatkuu. Lisäksi Pentti kertoi tärkeistä käytännön toimenpiteistä mm testamentin ja vastaavien asiakirjojen laatimistarpeista.

Iltapäivän esitysten aikana rouvat vierailivat Muumimuseossa ja myös Moro tuli tutuksi.

Logistiikkalaitokselta lähdimme lyhyelle kiertoajelulle, jolloin saimme todeta pormestarin kehut aiheelliseksi, Tampereen kaupunkikuva on kyllä muuttunut selvästi parempaan suuntaan raitiovaunuineen ja muine rakennusprojekteineen. Kiertoajelu päättyi Suomalaiselle klubille, jossa nautimme maittavan veljesillallisen. Tunnelma oli mukava ja kiitimme Penttiä ja myös puolisoaan Jaanaa onnistuneesta kesäkokoontumisesta. Perjantaille ei ollut järjestetty yhteistä ohjelmaa, joten tapaaminen päättyi Klubille, josta osa veljistä lähti paluumatkalle, osan jäädessä yöpymään ja nauttimaan Tampereen leppoisasta illasta. Pentille ja Jaanalle siis oivalliset kiitokset.

Olemme varanneet Ilkan kanssa Suomalaisen Klubin keskiviikkona 12.10. klo 12.00 kurssiemme lounaskokousta varten. Tilaisuudessa Pentti on luvannut jatkaa tarkemmalla esittelyllä Tampereella mainitsemistaan tärkeistä jälkisäädös- ja edunvalvonta-asiakirjoista. Pyydämme ennakkoilmoittautumiset joko Ilkalle tai allekirjoittaneelle viimeistään 10.10. kuluessa.

Veljien merkkipäiväkeskittymä näyttää osuvan lokakuulle; kesätapaamisen jälkeen tasavuosia ovat viettäneet Niemen Jukka, Huikkosen Kyösti ja Nordforsin Heimo, syyskuussa vielä Inkiläisen Pauli ja lokakuussa Inkisen Esko, Jantusen Reijo, Luokkakallion Mikko, Tomperin Kyösti ja Palosen Jussi, marraskuussa Lavian Hanno sekä joulukuussa Pajusen Jorma ja Järvisen Matti. Parhaat onnittelut kaikille.

Tällä erää toivottelen arvoisille Veljille kera läheistenne mitä parhainta syksyä, terveyttä ja hyvää lähestyvää talvea.

Jarmo
peltola.jarmo1(at)gmail.com
040 503 7250

Ilkka
ilkka.kianto(at)kolumbus.fi
050 0615828