Kurssitiedote 1/2020

Arvoisat Kadettiveljet, Hyvät Ystävät,

Helmikuussa ollaan, eikä täällä etelässä talvesta ole tietoakaan. Nytkin mittari näyttää +6 astetta ja kukat puskevat jo täyttä vauhtia esiin. Kyllä Suomi on pitkä maa, kun Kilpisjärven maastoissa on lunta yli metrin. No, kevättä kohti ollaan menossa, karhutkin Korkeasaaressa heräsivät tänään…

Maailmakin on entisensä; Trump valmistautuu voittamaan ensi syksyn presidentinvaalit, Putin suunnittelee tulevia uusia tehtäviään pysyäkseen vallassa, Turkki kiristää otettaan kurdialueilla eikä Lähi-Itä ota muutoinkaan rauhoittuakseen. Mikään ei siis ole valitettavasti muuttumassa. Kotimaassa Puolustusvoimilla sen sijaan näyttää maavoimien komentajan mukaan menevän hyvin, ilma- ja merivoimat tekevät täyttä päivää projektioittensa kanssa, ja maanpuolustustahtokin näyttää olevan noususuunnassa. Kaikki siis hyvin.

Kummikurssimme valmistuminen ja oma 50-vuotisjuhlamme lähestyvät huimaa vauhtia. Kummikurssin stipendirahastoon on tässä vaiheessa kertynyt 1 650€. Siitä kiitos 31 kurssiveljellemme (22 maavoimien raja ml, 6 merivoimien ja 3 ilmavoimien veljeä), erityiskiitos Uotin Manulle ja Rimpin Karille, jotka ovat lahjoittaneet 100€, muille kiitos 50€ panoksestaan. Vielä ehtii mukaan, jotta saamme tavoitteeksi asetetun 2000€ kokoon. Tilinumero on IBAN FI16 1572 3500 1579 95/Kurssi 55, Jarmo Peltola.

Kevätkauden kurssilounaamme järjestetään torstaina 2.4. klo 12.30-16.00 Suomalaisella klubilla. Lounaan jälkeen siirrymme kabinettiin, jossa kenraalimajuri evp Jukka Pennanen kertoo meille ”Kahdesta erilaisesta ja aktiivisesta jälkeläisestä, Jääkäriliitosta syntyneestä Jääkärisäätiöstä ja Helsingin Suojeluskuntapiirin raunioille perustetusta Urlus- säätiöstä”. Ensin mainittu vaalii Jääkärien perinteitä ja jälkimmäinen tukee nuorisoa ja vapaaehtoista maanpuolustusta. Jääkärisäätiön puheenjohtaja ja Urlus- säätiön asiamies Jukka päivittää tietomme säätiöistä ja kertoo toimintojen vaikuttavuudesta ja mm viime syksynä julkaistusta Suomen Jääkärit – itsenäisyytemme kärkijoukko kirjasta. Toivomme mahdollisimman runsasta osanottoa mielenkiintoisten aiheiden pariin. Pyydämme osallistumisilmoitukset torstaihin 26.03. mennessä joko Ilkalle tai allekirjoittaneelle, osoitetiedot ovat tämän tiedotteen lopussa. Huomioikaa muuttunut sähköpostiosoitteeni.

Veli Pentti Väänäsen johdolla Nurmirannan Erkki, Nordforsin Heimo ja Äyräväisen Hannu järjestävät kesätapaamisemme Tampereella elokuun loppupuolella perjantaina 21.8.. Kokoontuminen Logistiikkalaitoksella klo 10.15, eri organisaatioiden esitykset laitoksella, sen jälkeen Tampereen kaupungin apulaispormestarin brieffi ja vastaanotto, jonka jälkeen veljesillallinen. Tapaaminen on siis yksipäiväinen, toki yöpyminen Tampereella on mahdollista ja yöpyjien on syytä varata majoituksensa hyvissä ajoin. Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja käytännön järjestelyistä lähetetään vielä kevään kuluessa.

Tämän vuoden puolella 75-vuotisiaan ehtivät jo Alssi ja Renne juhlimaan, seuraavaksi on Mikkosen Matin vuoro huhtikuussa ja Lehtelän Karin heinäkuussa. Heille jo nyt parhaat onnittelut.

Tällä erää ei tämän enempää, toivotan Teille kaikille kera läheistenne hyvää terveyttä ja mitä mainiointa alkanutta/alkavaa kevättä!

Parhain terveisin,
Jarmo – peltola.jarmo1(at)gmail.com, 040 503 7250
Ilkka – ilkka.kianto(at)@kolumbus.fi, 050 061 5828