Kummikurssimme valmistuivat

Arvon Veljet,

Kummikurssimme, 105. Kadettikurssi ja 88. Merikadettikurssi valmistuivat viime perjantaina 27.8.

Koronapandemian takia valmistuminen oli haastava tapahtuma, jota mm valmistuvien kadettien omaiset saivat seurata vain etäyhteyden kautta.

Kenrm evp Jarmo Peltola, kadpursim Simo Paajanen, kadvääp Veikka Poukkonen, kadylik Vilma Simola, kadylik Timo Hakanen, maj evp Veikko Karhumäki

Meillä Veikko Karhumäen kanssa oli tilaisuus jakaa stipendit keskiviikon palkitsemisten yhteydessä, jossa esitin kurssiemme tervehdyksen ja jaoin stipendikirjat, Kari Rimpin laatiman evästyskirjeen palkituille sekä 40- vuotisjuhlakirjamme. Nykykäytännön mukaan stipendit ohjataan palkittavien pankkitileille.

Saatekirje stipendin saajalle

Stipendin saivat maavoimien koulutusohjelmasta kadettiylikersantti Timo Hakanen, merivoimien koulutusohjelmasta kadettipursimies Simo Paajanen, lentoupseerien ja ilmavoimien koulutusohjelmasta kadettivääpeli Veikka Poukkonen ja rajavartiolaitoksen opintosuunnilta kadettiylikersantti Vilma Simola. Valinnan oli tehnyt opettajakunta kadetteja kuultuaan.

Tasavallan presidentti nimitti ja ylensi kadetit Kadettikoulun päärakennuksen rappusilta kadettien ollessa kahdeksassa jonossa presidentin edessä. Nimityksen ja ylennyksen jälkeen jokainen luutnantti esittäytyi presidentille. Tilaisuuden yleisönä olimme Matti Mäkisen kanssa kahden.

Todistusten jakotilaisuus tapahtui ulkona Kadettikerhon, juhlasalirakennuksen ja urheilukentän välisellä alueella. Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen sekä opetuslaitosten johdolle, kadeteille ja em. kutsuvieraille oli varattu istumapaikat teltoissa. Esiintymislava oli juhlasalirakennuksen sivuportaiden edessä. Meille Matin kanssa oli varattu paikat eturiviin.

Ohjelma oli lyhyen yksinkertainen, Kadettikuoron esiintymisiä, Maanpuolustuskorkeakoulun rehtorin, Puolustusvoimain komentajan ja priimuskadetin puheet. Todistusten jaon yhteydessä mainittiin stipendien saajat ja jaettiin maa-, meri- ja ilmavoimien sekä rajavartiolaitoksen kunnia- ja perinnemiekat. Noin puolitoista tuntia kestänyt tilaisuus vietiin läpi sateen uhan alla, kohtalaisessa tuulessa ja n 14 asteen lämpötilassa.

Valmistumistilaisuus on katsottavissa Maanpuolustuskorkeakoulunkoulun YouTube- sivustolla tästä linkistä.

50- vuotisjuhlistamme on ollut keskustelua; koronapandemian takia niitä ei voitane järjestää ennen ensi kevättä. Ehdotuksia on tullut niiden järjestämisestä myös koronavapaammilla alueilla, esimerkiksi Tuusulassa tai vaikkapa 20 h risteilyllä, jolla toteutuisi monen haikailema pitempi yhdessäolo. Kommentoinette.

Tällä erää toivotan arvoisille Veljille mitä mainiointa syksyä ja hyvää terveyttä kera läheistenne,

terveisin, Jarmo
peltola.jarmo1@gmail.com