WE WANT YOU! – Jäseneksi kadettipiirin luennoitsijapooliin?

Arvoisat Helsingin kadettipiirin jäsenet,

Koetko itsesi sanavalmiiksi upseeriksi, jolla on hyvä tarina kerrottavana? Me haluamme sinut Helsingin kadettipiirin luennoitsijapooliin.

Luennoitsijapoolin toiminta keskittyy pääkaupunkiseudun peruskoulu- ja lukioikäisten maanpuolustustietouden lisäämiseen. Aikaisemmin annoimme koulun vapaasti päättää esitelmän aiheen, mutta saamamme palautteen ja kokemusten myötä olemme havainneet, että oppilaita todellisuudessa kiinnostaa nuorten upseereiden pitämät esitelmät, joissa he ovat kokemusperäisesti kertoneet omasta varusmiespalveluksestaan, koulutuksestaan ja työurastaan. Siksi jatkossa tarjoamme kouluille vain esitelmiä, joissa esitelmöitsijä esittelee omaa palvelushistoriaansa, koulutustaan ja työuraansa Puolustusvoimissa tai Rajavartiolaitoksessa. Nyt tarvitsemmekin lisää nuoria upseereita liittymään pooliin, jotta koulujen kysyntään voidaan vastata.

Luennoitsijapoolille tulee myös Kadettikunnan kautta esitelmäpyyntöjä, joissa yhteisöt ja yhdistykset pyytävät esitelmöitsijää tilaisuuksiinsa. Nämä pyynnöt toteutetaan poolin kautta ja myös niissä esitelmän pitäjä saa vapaasti valita esitelmänsä aiheen. Vapaavalintaisen aiheen tarkoitus on keventää taakkaa ja madaltaa kynnystä lähteä pitämään esitelmää. Useimmilla hieman kokeneemmilla upseereilla on yksi tai useampi aihe, jonka parissa he ovat töissä uurastaneet ja mahdollisesti pitäneet siitä esitelmiä aikaisemminkin. Tutusta aiheesta on helppo käydä pitämässä esitelmiä useampaankin otteeseen. Siksi tarvitsemmekin pooliin edelleen myös kokeneempia upseereita.

Mikäli olet kiinnostunut kertomaan omasta palvelusurastasi kouluissa tai sinulla on valmiita esityksiä sinulle tutusta aiheesta, olet lämpimästi tervetullut luennoitsijapooliin! Ilmoittautumisen pooliin voit tehdä vapaamuotoisella sähköpostilla osoitteeseen helsinginkadettipiiri(at)kadettikunta.fi.

Vapaaehtoisuudestasi kiittäen.

Kapteeniluutnantti Petri Lehtinen
Luennoitsijapoolin koordinaattori