Konstan Möljä 12.10.2017

Tahattoman koordinaatiovirheen vuoksi syyskauden rokkalounas jäi pääruoan osalta seuraavaan kuuhun, mutta isäntämme loihti viiveettä pöytään rommitotit ja lohipiirakat kahvin kera, joten tilaisuus pääsi käyntiin ja kesän kuluessa kertyneet asiat saatiin läpivalaistuiksi.

Ensimmäinen nainen Konstassa

Kuukausittaisen lounaamme laajennus käsittämään myös parhaimmat seuralaisemme toisesta sukupuolesta sai lentävän startin heti ensimmäisessä syksyn tilaisuudessa, kun ”Altsu” Koskinen saapui paikalle Irmeli-rouvansa kera. Kadettivääpeli Akun johdolla muut läsnäolijat olivat John Björkell, Arvi Hiltunen, Martti Keskitalo, Esko Nieminen ja Elja Puranen.

Kadettivääpelimme aloitti tilaisuuden kertomalla elokuun 7. rivistämme poistuneen Veijo Rutasen siunaus- ja muistotilaisuudesta. Kursin edustajina olivat Helsingin vanhaan kappeliin saapuneet John ja Rose-Marie Björkell, Esko ja Helga Nieminen, Ilppo Voutilainen ja Antero Karvinen, jonka johdolla arkulle laskettiin kurssin kukat. Tyylikkäässä muistotilaisuudessa Mestaritallissa kadettivääpeli valotti Veijon taivalta ja Esko Nieminen kertoi pari tunnelman keventämiseen tähdättyä muistumaa yhteiseltä Vaasan ajalta.

Konstan Möljä hiljentyi hetkeksi. Veijon urasta ja Karvinen ja Nieminen laativat muistokirjoituksen, joka lähetettiin Vasabladet’iin, Hufvusstadsbladet’iin, Pohjalaiseen ja Helsingin Sanomiin. Tulemme kurssille lähetettävässä erillisessä sähköpostiviestissä tiedottamaan, onko ja milloin teksti julkaistu mainituissa lehdissä ja sen jälkeen julkaisemaan sen Kadettikunnan sivullamme.

”Imppu” Koskinen osoittautui Konstan lounaalla verrattomaksi kertojaksi. Hänen juttunsa kokemuksista ajokortin uusintaan liittyvässä lääkärintarkastuksessa johti pohdintaan, joka jatkui koko tapaamisen loppuajan. Huomio kiinnittyi erityisesti tarkastuksen yhteyteen yleisesti pinttyneeseen kokeeseen kellotaulun piirtämisineen ja sanojen muistamisineen. Yleensä näyttää siltä, että olemme nyt siinä ikävaiheessa, jossa aistien, näön ja kuulon sekä liikkeen reagointikyvyn muutokset saattavat liikenteessä tuottaa yllätyksiä yläpäässämme, josta tulevat käskyt lähteä menemään niin ajattelun kuin muun liikkumisen osalta. On tärkeää, että kumpaakin tönitään keskeyttämättä itse, ennen kuin ne alkavat tuuppia meitä.

Joululounaalle 8.12. klo 12.00 on ilmoittautunut tähän mennessä lähes 20 osanottajaa.

Syksyn loput lounastapaamiset on päivitetty ja löytyvät näiltä sivuiltamme. Lokakuussa tapaamme 12. päivänä kello 16.00. Jutunkertojaksi on lupautunut itäinen etäispäätteemme Hietamäen ”Eki”.

Nenä