Kadettipiirin tiedote 1/2021

***

Helsingin kadettipiirin hallitus 19.11.2020 lukien:

 • Eversti evp Timo Pöysti, puheenjohtaja
 • Everstiluutnantti evp Jukka Haltia, varapuheenjohtaja
 • Komentaja Mikko Sistonen (PE)
 • Majuri evp Risto H. Luukkanen
 • Komentajakapteeni Kari Laakko, rahastonhoitaja (PE)
 • Kapteeni Maria Hokkanen (KAARTJR)
 • Kapteeniluutnantti Tuomas Tammisto, sihteeri (RMVK)
 • Kapteeniluutnantti Jussi Ahokas, tiedottaja (MERISK)
 • Luutnantti Lauri Mattila (KAARTJR)
 • Luutnantti Miika Collan (LSMV)
 • Kapteeniluutnantti Saska Pajunen, varajäsen (UUDPR)
 • Yliluutnantti Ville Vatanen, varajäsen (PSPR)

***

Kutsu luennoitsijapooliin

Miellätkö itsesi sanavalmiiksi upseeriksi, jolla on hyvä tarina kerrottavana? Me haluamme sinut! Helsingin kadettipiirin luennoitsijapooli kutsuu mukaan uusia innokkaita esitelmänpitäjiä niin nuoremmista kuin kokeneemmista upseereista. 

Tällä hetkellä luennoitsijapooli ei toteuta luennoitsijapyyntöjä vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen, mutta kaipaamme silti riveihimme puhujia, jotka pystyvät vastaamaan kutsuun kun tilanne normalisoituu.

Kadettikunnan toiminnan yhtenä tarkoituksena on kansalaisten maanpuolustustahdon vahvistaminen jakamalla tietoa Suomen turvallisuuspolitiikasta ja maanpuolustuksesta. Myös Helsingin kadettipiiri on toimintasuunnitelmansa mukaisesti sitoutunut vaikuttamaan myönteiseen maanpuolustusmielipiteeseen jakamalla kansalaisille turvallisuuspolitiikkaan liittyvää tietoa.

Luennoitsijapoolin toiminta keskittyy pääkaupunkiseudun peruskoulu- ja lukioikäisten maanpuolustustietouden lisäämiseen. Aikaisemmin olemme antaneet koulun vapaasti päättää esitelmän aiheen, mutta saamamme palautteen ja kokemusten myötä olemme havainneet, että oppilaita todellisuudessa kiinnostaa nuorten upseereiden pitämät esitelmät, joissa he ovat kokemusperäisesti kertoneet omasta koulutuksestaan ja työurastaan. Tästä syystä tarjoamme kouluille vain esitelmiä, joissa esitelmöitsijä esittelee omaa palvelushistoriaansa, koulutustaan ja työuraansa Puolustusvoimissa tai Rajavartiolaitoksessa. Tarvitsemmekin nimenomaan nuoria upseereita liittymään pooliin, jotta koulujen kysyntään voidaan vastata.

Luennoitsijapoolille tulee myös Kadettikunnan kautta esitelmäpyyntöjä, joissa yhteisöt ja yhdistykset pyytävät esitelmöitsijää tilaisuuksiin. Nämä pyynnöt toteutetaan poolin kautta ja esitelmän pitäjä saa vapaasti valita esitelmänsä aiheen. Tarkoituksena on madaltaa kynnystä lähteä pitämään esitelmää vieraalle joukolle. Useimmilla hieman kokeneemmilla upseereilla on yksi tai useampi aihe, jonka parissa he ovat töissä uurastaneet ja mahdollisesti pitäneet siitä esitelmiä jo aikaisemminkin. Tutusta aiheesta on helppo käydä pitämässä esitelmiä useampaankin otteeseen. Siksi tarvitsemmekin pooliin edelleen myös kokeneempia upseereita.

Mikäli olet kiinnostunut kertomaan omasta palvelusurastasi kouluissa tai sinulla on valmiita esityksiä sinulle tutusta aiheesta, olet lämpimästi tervetullut luennoitsijapooliin! Ilmoittautumisen pooliin voit tehdä vapaamuotoisella sähköpostilla osoitteeseen helsinginkadettipiiri(at)kadettikunta.fi.

Vapaaehtoisuudestasi kiittäen,

Kapteeniluutnantti Petri Lehtinen
Luennoitsijapoolin koordinaattori