Kadettikunnan ansiomitali luovutettiin kommodori Tapio Maijalalle 4.6.2021

Lippujuhlan päivää vietettiin Aurajoen rannoilla aurinkoisissa ja arvokkaissa tunnelmissa. Turun kadettipiirin puheenjohtaja, majuri Christian Perheentupa (kuvassa oikealla) luovutti Puolustusministerin myöntämän Kadettikunnan ansiomitalin toimitusjohtaja, kommodori evp. Tapio Maijalalle.

Maijala on toiminut isäntänä lukuisissa maanpuolustusjärjestöjen tapahtumissa sekä ollut aina valmiina tukemaan eri järjestöjä näiden toiminnassa.  Forum Marinum –säätiön toimitusjohtajana Maijala on myös omalla toiminnallaan ylläpitänyt ja kehittänyt kadettiperinteitä sekä kadettiupseerien yhteenkuuluvuutta. Forum Marinumilla itsessään on arvokas tehtävä etenkin Merivoimien, mutta myös merivartiostojen  perinteiden ja historian säilyttäjänä sekä elävöittäjänä.

Korona-aika haasteena

Kulunut vuosi erilaisine rajoituksineen on haastanut toimitusjohtajan pohtimaan merikeskuksen toimintaa uudella tavalla. Viimeisimpänä tieto suurten purjelaivojen tapahtuman Tall Ships Race:n peruuntumisesta on pistänyt kommodorin kalenteria uusiksi.

– Jos tästä kuluneesta vuodesta voi jotain positiivista hakea, niin suomalaisten kiinnostus kotimaan matkailua kohtaan on selvästi lisääntynyt. Samalla olemme laittaneet näyttelytilat parempaan kuntoon kuin koskaan aiemmin ja liittäneet Suomen Joutsenen tarinoineen Digimuseo.fi -palveluun, toimitusjohtaja Maijala toteaa kirjailija Göran Schildtin purjeveneen Daphnen äärellä.

Huomionosoitus lämmitti mieltä

– Poikkeuksellisina aikoina tällainen huomionosoitus lämmittää erityisesti mieltä. Olemme mielestäni luoneet toimivat ja mutkattomat suhteet Turun alueen maanpuolustusjärjestöihin ja erityisesti Kadettikunnan ja kadettipiirin kanssa on aina ollut mukava tehdä yhteistyötä, kiittelee Maijala.

Toimitusjohtaja toivottaakin kaikki kadettiveljet – ja sisaret sekä muun maanpuolustusväen ympäri Suomea ottamaan kesällä kohteeksi Turun ja samalla tutustumaan merellisiin näyttelyihin ja museolaivoihin sekä niiden mielenkiintoisiin tarinoihin.

***

Teksti: Turun kadettipiirin puheenjohtaja Christian Perheentupa
Kuvat: Jorma Kontio / Forum Marinum